Blyanter i hånd og hjemsendte lærere: Lærerformand er fortrøstningsfuld

- Jeg er så fortrøstningsfuld, som man kan være lige nu. Men der er selvfølgelig et stykke arbejde endnu.

Sådan lyder det fra formanden for Aalborgs Lærerforening, Karsten Lynge Simonsen, der netop er kommet ud fra det møde, der tirsdag er blevet afholdt mellem forvaltningen i Aalborg Kommune, Lærerforeningen og BUPL.

Mødet kommer på baggrund af TV 2s dækning af voldsomme hændelser på Mou Skole, hvor elever slår, sparker og spytter på både børn og ansatte. 

Karsten Lynge Simonsen er fortrøstningsfuld efter dagens møde med blandt andre skoleforvaltningen.
Karsten Lynge Simonsen er fortrøstningsfuld efter dagens møde med blandt andre skoleforvaltningen.
Foto: Mick Anderson

Det fik ansatte til at sende et bekymringsbrev til skolebestyrelsen, fordi de ansatte - i følge brevet - oplevede, at skolelederen ikke tager problemet alvorligt.

- Der har været afholdt et møde nu, hvor forvaltningen og ledelsen har fremlagt ideer til det videre forløb. Det er jo klart, det er meget, man skal tage ind som medarbejder sådan en dag oven på medierne og hele forløbet, så det er selvfølgelig også en gruppe lærere og pædagoger, som er mærket lige nu, lyder det fra formanden.

I forbindelse med sagen har to lærere været hjemsendt fra skolen i to uger, men de vendte tirsdag tilbage i arbejdet efter det, som Karsten Lynge Simonsen betegner som en »voldsom periode«.

Bekymringsbrevet

Der er ifølge Mou Skoles hjemmeside 21 pædagoger og lærere ansat på Mou Skole. 11 af dem har underskrevet brevet.

TV 2 har været i kontakt med og fået svar fra klart størstedelen af underskriverne. De ønsker ikke at udtale sig af frygt for repressalier. Men de siger, at de ikke har været udsat for pres for at underskrive brevet og fortsat bakker op om det.

Du kan læse brevet i sin fulde længde nederst i artiklen.

I brevet beskriver ansatte på Mou Skole, at de flere gange om ugen oplever udtalelser som kælling, idiot, fuck dig, luk røven, og elever, der slår, spytter, sparker og kaster med ting. De voldsomme hændelser går ifølge brevet, som TV 2 er i besiddelse af, både udover lærere og elever.

Derudover er der ifølge brevet et højt antal arbejdsrelaterede sygemeldinger på skolen.

- Planen er ikke endeligt på skinner endnu, men den skal opbygges sammen med medarbejderne, og de er blevet inviteret til at deltage, slutter Karsten Lynge Simonsen. 
Seneste nyt

fra Nordjylland