Byrådspolitikere i debat: Skal anonymt brev deles på sociale medier?

Et anonymt brev om overvågning af kommunale medarbejdere blev af en politiker delt på sociale medier. Det har fået den ansvarlige rådmand til tasterne i en debat om, hvad der skal deles, og hvem der skal blande sig.

Et anonymt brev blev tidligere på ugen sendt til flere politikere i Aalborg Kommune. Brevet var et opråb fra medarbejdere på den tidligere Familie- og Beskæftigelsesforvaltning, der mener, de er blevet overvåget af IT-ledelsen og nu er så utrygge, at de ikke tør gå videre med sagen. Det kan du læse mere om her.

Byrådspolitiker Kristoffer Hjort Storm (DF) var en af modtagerne af brevet. Selvom det ikke er indenfor hans eget forvaltningsområde, tog han med det samme affære. Først kontaktede han den ansvarlige rådmand, dernæst lagde han brevet på Facebook og efterlyste brevskriverne. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Personlig eller offentlig sag?

Kristoffer Hjort Storm mente, at sagen er svær at bære uden udsagn fra nogen, der selv er en del af den. Han mente at med så alvorlige anklager, er man nødt til at vide, hvem de er. Det var derfor, han valgte at dele brevet på sociale medier. 

- Idet de ikke har villet stå frem overfor forvaltningen, fordi de frygter konsekvenserne, så vil jeg hellere sige, kom til mig som byrådsmedlem. Så kan jeg se, om det er en sag, jeg vil gå ind i, siger Kristoffer Hjort Storm.

quote Jeg har ikke i min vildeste fantasi troet, at Kristoffer ville lægge det op på Facebook.

Nuuradiin S. Hussein (S)

Det var dog ikke brevskriverne, der i første omgang reagerede på opslaget, men derimod rådmand for Job og Velfærd, Nuuradiin S. Hussein (S), der har overtaget områderne fra Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. Han mente ikke, at det var den rigtige måde at håndtere sagen på.

- Jeg har ikke i min vildeste fantasi troet, at Kristoffer ville lægge det op på Facebook. Jeg synes ikke, det er den måde, vi behandler sådan nogle sager på. Jeg synes, det er vigtigt, at vi som politikere viser ansvarlighed overfor personsager, siger Nuuradiin S. Hussein.

Ifølge Kristoffer Hjort Storm er der slet ikke tale om en personsag, men snarere et offentligt anliggende.

- Jeg skaber ikke utryghed i mit opslag overhovedet. Jeg retter henvendelse til dem, der har lavet det og siger, hvis I har en sag, så kom til mig. Vores medarbejdere skal ikke leve i frygt, så der skal være et frit flow mellem vores medarbejdere og os politikere, siger Kristoffer Hjort Storm.

quote Jeg er byrådsmedlem, så jeg er en ud af 31, der i princippet har ret til at blande sig i alle sager.

Kristoffer Hjort Storm (DF)

Ret til at blande sig

Foruden diskussionen om, hvorvidt sagen egner sig til de sociale medier, havde Nuuradiin S. Hussein også gerne set, at Kristoffer Hjort Storm havde ladet forvaltningen klare sagen selv.

- Vi har 19.000 medarbejdere i Aalborg Kommune, og de ting, de oplever på arbejdspladsen, skal vi ikke diskutere på sociale medier efter min mening. Det har vi faglige organisationer og forvaltningen til, siger Nuuradiin S. Hussein.

Kristoffer Hjort Storm påpeger, at han som det første kontaktede rådmanden, der takkede for hjælpen, men han er dog ikke bange for at blande sig i andre forvaltningsområder end sit eget.

-  Jeg er byrådsmedlem, så jeg er en ud af 31, der i princippet har ret til at blande sig i alle sager. Jeg synes faktisk, det er det, vi er valgt til, siger Kristoffer Hjort Storm.

Han påpeger i øvrigt, at det kan være nødvendigt, at andre politikere blander sig:

- Der er måske en grund til, at de utilfredse medarbejdere ikke er gået til ham og hans direktion. De føler jo nok, at det er dem, der ikke har behandlet dem ordentligt.

De to politikere er dog helt enige om, at sagen skal tages meget alvorligt, og begge mener, at sagen skal undersøges af en ekstern part.


Seneste nyt

fra Nordjylland