Natklub i Jomfru Ane Gade får kritik for at opfordre unge til druk

Natklubben Space Club i Jomfru Ane Gade i Aalborg får kritik af Alkoholreklamenævnet for at opfordre til "et umådeholdent indtag af alkohol".

Der vil i den kommende tid blive holdt særligt øje med, hvordan natklubben Space Club i Jomfru Ane Gade i Aalborg forsøger at lokke de feststemte gæster til.

Det oplyser Alkoholreklamenævnet, som udtaler kritik af natklubben.

Space Club har ifølge Alkoholreklamenævnet reklameret med, at gæsterne får en præmie, hvis de er i stand til at drikke ni genstande i løbet af en aften.

”Drik dig til astronaut”, lyder opfordringen i et Facebook-opslag fra natklubben. Det indebærer, at man skal drikke sig ”igennem solsystemets ni planeter”, hvilket i Space Clubs terminologi betyder ni genstande.

- Det er Alkoholreklamenævnets vurdering, at Space Club direkte opfordrer til et umådeholdent indtag af alkohol og dermed overtræder retningslinjerne for markedsføring af alkohol. At der lokkes med belønning for dette store indtag af alkohol er yderst kritisabelt og en klar overtrædelse af retningslinjerne, siger Alkoholreklamenævnets formand Marlene Winther Plas.

Space Club 1
Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Space Club har over for Alkoholreklamenævnet fremhævet, at de ni genstande kan indtages i hele åbningstiden og uden tidsfrist, samt at der kun udleveres én genstand ad gangen.

Nævnet vurderer dog fortsat, at indtag af ni genstande på én aften i byen er en opfordring til et stort indtag af alkohol.

Om Alkoholreklamenævnet

Alkoholreklamenævnets opgave er at behandle og afgøre klager vedrørende markedsføring af alkoholholdige drikkevarer i Danmark.

Alkoholreklamenævnet ledes af en uafhængig formand. Derudover er Forbrugerrådet og Bryggeriforeningen permanente medlemmer af udvalget.

Kilde: Alkoholreklamenævnet


Lokker med studierabat

Space Club bliver desuden kritiseret af nævnet for at give 15 procents rabat, hvis man kan fremvise et gyldigt studiekort.

Fordi studerende på ungdomsuddannelser ofte har et studiekort, konkluderer Alkoholreklamenævnet, at opfordringen til et umådeholdent forbrug af alkohol dermed er målrettet unge i aldersgruppen 15 til 21 år, hvilket er en skærpende omstændighed.

Alkoholreklamenævnet udtaler på det grundlag kritik af markedsføringen og forventer, at Space Club indretter sin markedsføring i overensstemmelse med retningslinjerne.

Alkoholreklamenævnet vil i den kommende periode holde særligt øje med, at Space Clubs markedsføring ikke er i strid med retningslinjerne.

Hvis nævnet finder yderligere overtrædelser, vil det anmode Forbrugerombudsmanden om at tage sagen op til behandling efter markedsføringslovens regler.


Seneste nyt

fra Nordjylland