Dømt for at slå sine fire børn ihjel: Løslades efter 20 år

Med hjælp fra nordjyske forskere er en australsk mor blevet benådet for drabet på sine fire børn.

Hun er en af australiens mest kendte seriemordere.

Sjældent har en kriminalsag fået så meget opmærksomhed, som da Kathleen Folbigg i maj 2003 blev dømt for at have slået sine fire børn ihjel.

Men nu er den australske kvinde blev benådet af statsanklager i staten New South Wales i Australien, Michael Daley.

Det kom frem på et pressemøde i nat.

Benådningen kommer efter nye beviser fra blandt andet et forskerteam på Aalborg Universitet, der er ledet af overlæge Michael Toft Overgaard fra Frederikshavn.

Genforskning, der viste sig afgørende

Forskningen fra Aalborg Universitet viser, at børnene bar på sjældne genfejl, som med stor sandsynlighed kan have forårsaget deres død.

Se her indslag med Michael Toft Overgaard fra maj 2022:


De har nemlig undersøgt den meget sjældne genfejl, som to af Kathleen Folbiggs børn havde. En genfejl, forskerne mener, kan forklare børnenes død.

- Vi synes jo, at vores videnskabelige resultater taler sit helt tydelige sprog. Vi håber, at vi har kunnet formidle det så tydeligt som muligt, så dommeren kan tage stilling på et oplyst grundlag, har professor i proteinvidenskab på Aalborg Universitet, Michael Toft Overgaard, sagt til TV2.

I februar var han sammen med professor i genetik på Aalborg Universitet, Mette Nyegaard, i Sydney for at fremlægge forskerteamets beviser i retten.

Mette Nyegaard og Michael Toft Overgaard er rejst til Sydney for at fremlægge resultaterne af deres forskning.
Mette Nyegaard og Michael Toft Overgaard er rejst til Sydney for at fremlægge resultaterne af deres forskning.
Foto: TV2

Benådet, ikke frikendt

Her blev de i flere timer krydsforhørt i deres forskning, og det er altså blandt andet på baggrund af det vidneudsagn, at kvinden nu benådes.

Men en benådning renser hende ikke for den oprindelige dom om, at hun har dræbt sine fire børn. Og på pressemødet i nat ville statsanklageren ikke forholde sig til om Kathleen Folbigg var uskyldig eller ej.

- Vi har fire små babyer, som er døde. Vi har en mand og kvinde, som mistede hinanden. En kvinde, som har tilbragt 20 år i fængsel og en familie, som aldrig havde en chance, sagde han på pressemødet.

Ifølge statsanklager i New South Wales, vil Kathleen Folbigg blive løsladt snarest muligt.Seneste nyt

fra Nordjylland