Efter indføring af historisk betalingsparkering i lufthavnen: Sådan er det gået

I et halvt år har kunderne skullet betale for parkering - og det har givet nedgang.

- Vi synes, at det er gået som forventet. Begrundelsen for afgiften er blevet anerkendt og accepteret. 

Sådan siger lufthavnsdirektør i Aalborg Lufthavn, Niels Hemmingsen, om den parkeringsafgift, der blev indført tilbage i april. 

Aalborg Lufthavn har været kendt for sin gratis parkering, men det blev altså et overstået kapitel med begrundelse om, at lufthavnen skulle være mere attraktiv.

quote Det har været gratis historisk, og det er en hurdle.

Niels Hemmingsen, Lufthavnsdirektør i Aalborg Lufthavn

Nedgang i parkerede bilister 

Prisen på at parkere i Aalborg Lufthavn er 20 kroner pr. påbegyndt 24 timer, og selvom det ikke er alverden, måtte det alligevel forventes at give en nedgang af kunder.

- Vi har oplevet en nedgang procentuelt på mellem fem og 10 procent. Om de i stedet tager toget eller bor i nærområdet, har vi ikke helt billedet af endnu, lyder det fra Niels Hemmingsen. 

Lufthavnsdirektøren fremhæver flere positive effekter ved parkeringsafgiften.

- Vi oplevede først og fremmest at få renset ud i alle bilerne herude. Det har jo været en parkeringsplads for andet end rejsende. Nu har de parkerende et formål. 

- Vi skal huske på, at det ikke er parkering i sig selv, der er vigtigst. Vi skal have de ruter, folk efterspørger og give dem muligheder. Og pengene bliver investeret i lufthavnen, pointerer Niels Hemmingsen. 

- Det har været gratis historisk, og det er en hurdle.

Økonomien er hemmelig

Med parkeringsafgiften som en ny tilføjelse til lufthavnens indtægter, er det naturligvis interessant at høre, hvad det har givet på den økonomiske del. 

- Der ligger en investering i at bygge det op, men jeg vil ikke komme yderligere ind i økonomien, lyder det fra Aalborg Lufthavns direktør. 

- Jeg kan sige, at det kører med betalingssystemet. Og det skal jo helst være så genefrit som muligt. 

Forud for den indførte parkeringsafgift lavede Aalborg Lufthavn prognoser baseret på historisk trafik. 

Niels Hemmingsen siger i samme ombæring, at de nu får data ind i forhold til, hvor lang tid bilerne holder parkeret i lufthavnen, der kan være med til at give et billede af økonomien. 

Men fordi der er prikket hul på (gratis-)boblen, bliver priserne for parkering ikke sendt samme sted som flyene; til vejrs:

- Der er ikke nogen planer om prisstigninger på nuværende tidspunkt. 


Seneste nyt

fra Nordjylland