Seneste nyt:

Efter massivt politiopbud i Aalborg: Opgør handler om narkomarkedet

Onsdag var der et større opbud af politi i Aalborg centrum, efter anmeldelser om vold. Ifølge Nordjyllands Politi drejer det sig om kriminelle grupperinger, der kæmper om narkomarkedet.

Flere konflikter og sammenstød mellem kriminelle grupperinger har præget Aalborg det seneste år. Konflikterne bunder i kampen om narkomarkedet i det centrale Aalborg, der har ført til flere overfald, knivstik og enkelte skudepisoder

Senest er tre mænd blevet varetægtsfængslet i forbindelse med et stort slagsmål midt i Aalborg.

- Vi har to grupperinger, der har set sig sure på hinanden. Det, det grundlæggende handler om, er narkomarkedet, man ønsker at have hashhandlen for sig selv, siger Niels Kronborg, der er vicepolitiinspektør hos Nordjyllands Politi.

Interne kampe

Kampen om hashmarkedet har den seneste tid udviklet sig til overfald og knivstik - som eksempelvis på Thulevej i maj.

- Det er en konflikt, som vi kigger et års tid tilbage på – over den tid er det eskaleret, og så havde vi en skudepisode i det tidlige forår, hvor det nok var der, det peakede, siger Niels Kronborg.

Skudepisoden på Hadsundvej er kun en ud af omkring 15 sager Nordjyllands Politi knytter til de interne kampe mellem de to grupperinger.

- Det er netop en isoleret konflikt, som går på de to grupperinger, så de almindelige borgere, der er i byen, behøver ikke at være bekymrede – de går målrettet efter hinanden.

Ikke bander

De to grupperinger er ikke bander, som man for eksempel ser det i København eller Aarhus, men et netværk, typisk af unge mænd med fælles relationer, ifølge vicepolitiinspektøren hos Nordjyllands Politi.

- Hvis vi kigger på rockermiljøet, så er der meget stille om det i øjeblikket, og man kan sige, at det mere er de her grupperinger, der har taget over på narkomarkedet.

Nordjyllands Politi har på baggrund af det seneste års hændelser holdt ekstra øje med de to grupperinger og sat flere initiativer i gang.

- Vi har en massiv efterforskningsindsats, som handler om at få flest muligt taget ud af deres daglige drift, og det vil sige, at vi sætter dem i fængsel, og vi har lige nu 15, der sidder varetægtsfængslet, siger Niels Kronborg.


Ruth og Hans Jørgen

Varmeregning æder hele Ruth og Hans Jørgens folkepension

20060901-193459-4-3459x2310ma

Røde Kors efterlyser varmt tøj til vinteren - Vi kommer til at skuffe mange

ankomst-passagerer-aalborg-lufthavn__3760x2507_

Danmarks bedste lufthavn ligger i Aalborg

20220428-150213-L-5626x3751ma

play Russiske skibe tæt på Nordjylland: - De kan ligge der uden at skulle spørge om lov

Til forsiden

Til forsiden