Seneste nyt:

Motorkontrol og razzia: Syv narkobilister taget i sommerlandet

I disse dage gennemfører Nordjyllands Politi razzia i det nordjyske sommerland. Det samme gør Motorstyrelsen.

Det var onsdag ved middagstid, Nordjyllands Politi begyndte razziaen og udførte en række politikontroller i Skagen. Efter halvanden dag har der været flere lovovertrædelser.

I går tog Nordjyllands Politi 11 bilister for sprit- og narkobilisme. Seks personer blev taget i narkokørsel, mens fem blev taget med alkohol i blodet, og herudover har der været 50 andre færdselsovertrædelser.

Og torsdag har politiet indtil videre ved 20-tiden taget syv narkobilister.

- Sommerbyerne har forhøjet fokus fra vores side. Vi har dels fokus på Skagen, men også resten af Vendsyssel. Torsdag har vi særligt været til stede på Østkysten ved Hals, siger politikommissær ved Nordjyllands Politi Thomas Ottesen.

Se video fra Motorstyrelsens kontrol i Skagen:

Her tjekker ansatte fra Motorstyrelsen biler ved Skagen.

Kontrol af biler

Også Motorstyrelsen er til stede i Skagen i disse dage for at kontrollere, om bilisterne har styr på deres afgiftsforhold. Det gælder blandt andet afgift af leasingkøretøjer samt reglerne for privat kørsel i firmabiler og biler på gule plader.

Her tjekker ansatte fra Motorstyrelsen en bil ved Skagen.
Her tjekker ansatte fra Motorstyrelsen en bil ved Skagen.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

- Erfaringerne viser, at der er mange leasingkøretøjer blandt de biler, som kører i Skagen om sommeren, og vi vil blandt andet kontrollere, om reglerne for leasing bliver overholdt. Derudover ser vi for eksempel på, om gulpladebiler bliver anvendt til private formål, og om ejere eller brugere af biler bliver beskattet af værdien af fri bil, siger Claus Holm, underdirektør i Motorstyrelsen.

Her tjekker ansatte fra Motorstyrelsen biler ved Skagen.
Her tjekker ansatte fra Motorstyrelsen biler ved Skagen.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Tidligere kontrolaktioner i Skagen har vist, at der er grund til at kontrollere, om registrerings- og afgiftsforhold er i orden.

- Vores kontroller viste, at nogle af bilisterne ikke overholdt reglerne. Vi opfordrer derfor til, at bilisterne sætter sig ind i reglerne, før de sætter kursen mod Skagen. Hvis reglerne bliver overtrådt, risikerer bilisterne at skulle betale store beløb i afgift og få en bøde. Det vil selvfølgelig være ærgerligt, når bilisterne kan undgå bøder eller store opkrævninger af afgift ved at sætte sig ind i reglerne på forhånd, siger Claus Holm fra Motorstyrelsen

På grund af coronaen er Nordjyllands Politi begrænset på udstyr og dermed også testkapaciteten, fortæller politikommissæren. Politikontrollen fortsætter resten af uge 29 i hele Nordjylland.