Ekspolitiker dømt i gangbangsag - får fængselsstraf for rufferi

Den tidligere kommunalpolitiker Per Zeidler er tirsdag blev kendt skyldig i rufferi ved byretten i Aalborg.

For godt ni måneder siden mødte den tidligere kommunalpolitiker Per Zeidler første gang op ved byretten i Aalborg.

Det tidligere byrådsmedlem fra en østjysk kommune er tiltalt for at rufferi ved at have arrangeret en række såkaldte gangbang-arrangementer i sit hjem i Mariagerfjord Kommune og ved arrangementerne at have modtaget en del af betalingen, der skulle gå udelukkende til kvinderne.

Sagen har været udsat af forskellige årsager, og de første af tiltalepunkterne strækker sig helt tilbage til maj 2019, men tirsdag er det sidste punktum nu endelig sat.

Per Zeidler er ved byretten i Aalborg blevet idømt en fængselsstraf på ni måneders ubetinget fængsel.

Han reagerede lettere overrakset, da dommen blev læst op af restformanden.

Det er en enig domsmandsret, der har kendt den tidligere politiker skyldig. Retten har særligt lagt væk på en telefonsamtale den tidligere kommunalpolitiker havde med en journalist, der arbejdede undercover, hvor han nævnte i telefonen overfor journalisten, at han tog 20 procent af indtjeningen fra gangbang-arrangementerne.

Derudover har retten lagt vægt på, at Per Zeidler kun godt en uge efter sin dom i en lignende sag igen begik lovbrud, som retten mener demonstrerer, at Per Zeidler var ligeglad med dommen.

Retten konfiskerer også 16.720 kroner fra Per Zeidler, som retten mener han uberettiget har tjent. 

I 2019 blev den tidligere kommunalpolitiker ved byretten i Randers også dømt for rufferi.

Per Zeidler har ubedt sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.

Skjulte optagelser

Sagen oprandt da en kvindelig journalist gik undercover og udgav sig for at være interesseret i at medvirke i ekspolitikerens gangbangs, hvor en eller to kvinder tilfredsstiller flere mænd ved et sexorgie.

Journalisten havde fået lov til at overvære et gangbang, så hun kunne vurdere, om det var noget for hende. Men hun var udstyret med skjult mikrofon og kamera, og det materiale, hun havde med hjem, da aftenen var forbi, udleverede hun senere til politiet.

På en af optagelserne fremgår det, at Per Zeidler forklarer journalisten, hvordan sådan et arrangement forløber, og at han skal have 20 procent af kvindernes indtjening.

Per Zeidler har dog fortalt i retten, at han havde gennemskuet, at der var noget i gærde, og han derfor overdrev overfor kvinden. Han fortæller, at han aldrig har modtaget procenter for arrangementerne, men han erkender, at der er blevet afholdt gangbang-arrangementer i hans hjem.

Udover de skjulte optagelser har anklagemyndigheden fremlagt en form for aftale mellem Per Zeidler og hans tidligere sugarbabe. Her fremgik der flere forslag for deres forhold og flere af mulighederne for deres forhold indebar, at Zeidler skulle hjælpe kvinden med business, som det stod beskrevet, mod at han modtog procenter for den business.


Seneste nyt

fra Nordjylland