Færre gæster til roligt Aalborg Karneval

Lørdag var der fest i Aalborgs gader i forbindelse med Aalborg Karneval.

Solen skinnede for det meste, konfettien fløj, og alkoholen blev indtaget i lide strømme nærmest fra morgen til aften under Aalborg Karneval. 

Dagen derpå gør talspersonen for den store fest status. 

- Vi var egentlig meget glade for, at vi startede med lidt overskyet vejr. Det betød, at alle vores karnevalsgæster kom godt fra start, indleder Jeanett Kaare. 

- Så var de jo ikke ved at dø af varme fra start, og så skal de virkelig have ros for at passe godt på hinanden. 

karneval

Færre gæster 

Når paradeoptoget når til vejs ende ved Kildeparken, er der rigtig mange af de halvfulde og glade gæster, der tager derind for at fortsætte festen til god musik og mere alkohol. 

I år var der dog færre, der tog sig af den mulighed at købe armbånd til Kildeparken. 

- Da vi er flest, er vi oppe omkring 25.000 mennesker derinde, men vores salg af armbånd ligger 5.000 lavere i år, end det plejer, fortæller Jeanett Kaare. 

- Presset på Kildeparken har derfor også forløbet godt, og det handler lidt om, at folk faktisk har en federe oplevelse, når der ikke er så presset derinde. Det er vi ret glade for. 

I forhold til paraden er talspersonen for Aalborg Karneval lidt mere fåmælt, da tallene fra deres sensorer kommer i løbet af næste uge, og derfor kan det ikke på nuværende siges, hvor mange gæster der har deltaget. 

- Vores parade så fyldt ud, men vi måske en lille smule færre end sidste år, siger Jeanett Kaare dog. 

Klokken 23.00 sender de alle de trætte karnevalsgæster hjem fra Kildeparken, og talspersonen roser gæsterne for at have opført sig rigtig fint indtil da. 

250524 Karneval 2024 nara 16457
Foto: Nanna Malou Rasmussen / TV2 Nord

Roligt Aalborg Karneval

Der har - ikke overraskende - været flere politisager fra karnevallet. Blandt er der blevet sparket på biler, solgt stoffer, og der er også kommet flere anmeldelser om voldtægter.

Det er dog Jeanett Kaares fornemmelse, at det har været et roligt karneval.

- Heldigvis har politiet været ude at sige, at det er forløbet godt og trygt, og det præhospitale siger også, at der er færre skader.

- Vi kan bare se, at gæsterne passer godt på hinanden, og det er svært at slås, når man er klædt ud som en mariehøne. 

Aalborg Karneval er rigtig glade for det samarbejde, de har med politiet, sundhedsvæsenet, beredskabet og de frivillige, de har. 

- Det gør, at de fleste gæster føler sig trygge her. 

- Men selvfølgelig er der nogen, der støder sammen, men vi er også virkelig mange gæster, så hvis man tager det in mente, tror jeg egentlig, at det er meget pænt, siger Jeanett Kaare.

260524 Karneval2
Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord

 

Gaderne skal skinne igen

En fest af den kaliber, som Aalborg Karneval er, giver også meget skrald til gader og stræder, men det er også ved at blive samlet op.

- Jeg står lige nu og kigger på en Kildepark, der selvfølgelig mangler at få fjernet alle de skraldespande og toiletter, vi har fået placeret, men vi har sendt de fleste af vores frivillige hjem, fordi græsplænen er kæmmet, lyder det fra talspersonen for karnevallet. 

Aalborg er også tidligere på søndagen blev ramt af regnvejr, og det har hjulpet en smule - blandt andet med at fjerne det vandopløselige konfetti.

 - Jeg ved, at Aalborg Kommune arbejder ude på gaderne, og selvfølgelig kan du finde en baggård nede på Kastetvej, hvor der stadigvæk vil være spor af karneval, slutter Jeanett Kaare. 


Seneste nyt

fra Nordjylland