Foto: Henning Bagger (Ritzau/Scanpix)

Fejrer dansk musik: Stor pris skal uddeles i Aalborg

Dette års udgave af P3 Guld skal afholdes i Musikkens Hus i Aalborg.

Benal, The Minds of 99, MØ. Lukas Graham, Karl William.

Det er blot nogle af de navne, der gennem årene har modtaget P3 Prisen - landets vel nok vigtigste musikpris.

Den 28. marts bliver endnu et navn føjet til rækken af kunstnere og bands, der har modtaget prisen og de 100.000 kroner, der følger med - og når det sker, bliver det i Musikkens Hus i Aalborg.

TV-show nummer 28

Showet skal sendes direkte på DR1 og det bliver dermed det 28. show i Musikkens Hus, der bliver sendt på TV siden huset åbnede i 2014. Blandt de allerførste TV-shows produceret i Musikkens Hus var TV2 Nords 25 års fødselsdag.

- Vi har svært ved at få armene ned, og vi glæder os meget til at afvikle endnu et prestigefyldt tv-show, som vi efterhånden har stor erfaring med på trods af husets forholdsvis korte levetid. Vi sætter desuden en stor ære i at være med til at støtte op om de talenter, der kommer til at præge dansk musik og ikke mindst hylde de kunstnere, der allerede nu stormer frem i den danske og internationale musikbranche. Vi ser frem til at samle publikum om en fælles kærlighed til musikken i bedste P3-ånd, udtaler direktør i Musikkens Hus, Lasse Rich Henningsen, i en pressemeddelelse.

The Minds of 99 vandt i januar 2019 P3 Prisen og de 100.000 kroner, der følger med. Dengang blev det prestigefulde show afholdt på Dok5000 i Odense. Foto: Agnete Schlictkrull

Borgmester glæder sig

I 2019 blev P3 Guld for første gang afholdt uden for København da Dok5000 i Odense dannede rammen om prisuddelingen hvor The Minds of 99 løb med hovedprisen foran SaveUs mens Jada vandt P3's talentpris og Phlake blev hyldet for at have lavet årets lytterhit.

Nu sker det så igen - i Aalborg. Og det glæder byens borgmester:

- Vi glæder os over, at Aalborg endnu en gang bliver vært for et af landets mest populære tv-shows og således atter bliver slået fast på det kunstneriske Danmarkskort. Det skaber enorm stor værdi for byen og hele Nordjylland. Jeg er selv meget begejstret for P3 Guld, og jeg glæder mig til at opleve showet folde sig i ud i de unikke rammer i Musikkens Hus, udtaler han i en pressemeddelelse.

Læs også Jobskifte: Ny direktør på Kunsten udpeget