Seneste nyt:

Fik p-bøde for at passe sit arbejde: - Jeg troede, det var løgn

To montører, der arbejdede på et defekt højspændingskabel i Aalborg, fik p-bøder for 2300 kroner.

- Man bliver lidt indebrændt og bitter og tænker, at det fandeme ikke kan være rigtigt.

Sådan lyder det fra montør Jan Niss-Henriksen, der en lørdag midt i december fik en parkeringsbøde, mens han passede sit arbejde med at reparere et højspændingskabel på Østerbro i Aalborg.

Han og en kollega havde parkeret deres to montørbiler på en privat parkeringsplads lige ved siden af fortovet med det defekte kabel. De var godt klar over, at deres parkering var i strid med reglerne, men de vurderede at arbejdet var så vigtigt, at de var nødt til at holde ulovligt parkeret.

Af praktiske og sikkerhedsmæssige årsager havde de, efter deres egen vurdering, brug for at have bilerne tæt på det defekte kabel.

- Der var masser af ledige pladser på parkeringspladsen, så vi holdt egentligt ikke til gene. Og så vejer vores udstyr henved 400 kilo til sammen, så det ville være ret upraktisk at holde langt væk med bilerne, forklarer Jan Niss-Henriksen, mens han viser et foto på mobilen af det opgravede fortov og de to parkerede biler.

 
 
Foto: Robert Bedsted

- Reglerne gælder for alle

Men dén vurdering er selskabet Dansk Parkering, som står for at tjekke parkeringspladsen, langt fra enig i.

Mens de to kolleger arbejdede med kablet nede i det halvanden meter dybe hul, dukkede der en p-vagt selskabet op. Han konstaterede, at begge biler holdt ulovligt - Jan Niss-Henriksens bil holdt oven i købet på en invalideplads.

Parkeringen udløste derfor to afgifter på henholdsvis 1500 og 800 kroner.

- Reglerne gælder for alle. Man må jo heller ikke bare køre over for rødt. De her pladser er lejet af andre, så dem kan de jo ikke bare tage. Så kunne de have kørt ind, læsset deres udstyr af og så have kørt over på en lovlig parkering og stillet bilerne der, lyder det direktør for Dansk Parkering Leif Thomsen.

P-selskab melder hus forbi

Jan Niss-Henriksen anerkender, at han og kollegaen holdt ulovligt parkeret, men mener, at opgaver af den karakter, de udførte, burde fritage dem for afgiften. Eller at parkeringsvagten i det mindste burde have henvendt sig til dem og bedt dem om at flytte sig.

- Jeg tænkte, det er fandeme løgn. Kunne han ikke lige gå hen og spørge, hvor længe vi skulle holde her, siger Jan Niss-Henriksen.

Men Dansk Parkering melder hus forbi:

- Den dér suppe hører vi ofte. Der er altid nogen, som mener, de har mere ret end andre, men parkeringspladsen her er jo privat grund, og det skal montørerne jo acceptere på lige fod med andre, lyder det fra Leif Thomsen.

Nødvendigt med trælse parkeringer

Jan Niss-Henriksen og kollegaen hænger nu selv på p-afgiften. Netselskabet N1, som de arbejder for,  betaler ikke de ansattes bøder og afgifter.

 
 
Foto: Robert Bedsted

Derfor er Jan Niss-Henrisken ærgerlig over, at Dansk Parkering ikke er mere imødekommende:

- Normalt kommer p-vagterne lige hen og spørger, hvor lang tid vi skal holde på stedet. Min bil er jo bare en bil ligesom alle andres, men engang imellem er vi altså nødt til at holde til gene for trafikken eller parkering, hvis vi skal kunne udføre vores arbejde og sikre forsyningen i byen, siger Jan Niss-Henriksen.

En el-montør fik en p-afgift på 1500 kroner, mens han reparerede et højspændingskabel.