LIGE NU:

Flere baner skyder op: Padel oplever markant fremgang i Nordjylland

Flere nordjyske byer har fået padel-baner, og sporten oplever lige nu en markant fremgang.

Antallet af padel-baner er det seneste halve år steget markant i Nordjylland. Tager man til enten Frederikshavn, Sindal, Blokhus, Aars, Frejlev eller Aalborg, finder man baner til den - for mange - ukendte sportsgren.

Og i byer som Dronninglund og Svenstrup er baner på tegnebrættet. Padel oplever tilsyneladende en stor interesse i det Nordjyske.

- Man siger jo, at padel er den hurtigst voksende sport i verden, og vi kan også sagtens mærke interessen her i Aalborg, siger Kim Larsen, der er medindehaver af Padel Lounge i Aalborg.

Indslag fra Padel Lounge i Aalborg

Centeret åbnede for cirka to måneder siden, og her har man etableret otte padelbaner. Padel kan bedst beskrives som en blanding af tennis og squash, og er ifølge spillerne let at komme i gang med:

- Det er meget underholdende, og det er lidt tilgivende, hvis ikke du har evnerne som i almindelig tennis, så kræver det ikke så meget finesse, fordi du også har væggene rundt om banen, som du kan bruge, forklarer Christian Sadolin, der spiller padel i Aalborg.

En padel-bane er 10 meter bred og 20 meter lang. Man spiller to mod to, og ligesom i tennis skal man slå bolden over et net på midten af banen. Banen omkranses af bander, der må bruges under spillet, og der spilles med et bestemt type bat og en tennisbold med 11 procent mindre luft end en almindelig tennisbold.

Siden 2018 er antallet af baner steget fra 32 til mere end 150 baner på landsplan. Og hos KetcherSport i Aalborg har man os kunne mærke sportens stigende interesse.

- Normalt sælger vi 20 bat på en sæson. I den her sæson regner vi med mellem 200 og 300 bat. Derudover oplever vi ofte, at kunder kommer ind og spørger, hvor man kan spille padel, og generelt er der bare meget snak om sporten, siger Thomas Nielsen, indehaver af Ketcher Sport.  

Og spørg’ man Kim Larsen fra Padel Lounge i Aalborg vil interessen for sporten kun stige de kommende år:

- Jeg vil mene, at alle kan spille padel. Udviklingen går kun én vej, og det er fremad.

Ifølge Dansk Padel Forbund var der i 2007 kun en enkelt padel-bane i Danmark. Du kan se de nuværende baner fordelt i Danmark på et kort her.

80_percent

play Automatisk ordning rammer skævt: Politikere vil have ændret regler for nedlukning

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

80_percent

play Automatisk ordning rammer skævt: Politikere vil have ændret regler for nedlukning

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

Til forsiden

Til forsiden