Først smuttede profilen: Nu 'snydes' DF for hans mandat på målstregen

Kristoffer Hjort Storm er - for længst - fortid i Dansk Folkeparti. Det samme er hans suppleant til byrådet. Derfor bliver der ikke nogen DF-repræsentation i Aalborg trods Storms valg til Europa-Parlamentet.

Danmarksdemokraterne har kurs mod Bruxelles efter partiets første EP-valg nogensinde.

Det kan de især takke de nordjyske vælgere for. Snart kan spidskandidat Kristoffer Hjort Storm (DD) sætte sig ind i en flyver mod den belgiske hovedstad, hvor Europa-Parlamentet huserer.

Det betyder dog en større rokade i toppen af det nordjyske politiske landskab. Storm er nemlig både medlem af regionsrådet og rådmand i Aalborg Byråd - og her ender DF med sorteper.

Træls

Kristoffer Hjort Storm er nemlig valgt ind på et mandat hos Dansk Folkeparti, men skiftede efter en længere periode som løsgænger til Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne.

Så skulle man umiddelbart tro, at hans  førstesuppleant vil sikre DF igen får en plads ved bordet i Aalborg Byråd.

Men nej.

Suppleanten OIe Risager er nemlig også fortid i DF, fortæller formanden for DF's lokalafdeling, Hartvig Sørensen:

- Han har meldt sig ud, så det er da træls, at vi ikke igen bliver repræsenteret i byrådet. Vi så jo gerne, at vi fik mandatet, men sådan er spillereglerne desværre. 

Og Ole Risager har tænkt sig at takke ja til mandatet, fortæller han til TV2 Nord:

- Det skylder jeg mine vælgere, og jeg glæder mig til at komme tilbage. Man kan også sige, at ellers ville mandatet gå til DF, og det har jeg ingen interesse i.

Hvorfor ikke? 

- Dem har jeg ikke meget til overs for heroppe. Det er dårlig ledelse og dårlig kommunikation, og det er ikke det, man har brug for i politik, lyder svaret prompte.

Nu vil Ole Risager veje sine muligheder for at finde et parti, så han ikke skal sidde i byrådet som løsgænger.

Til gengæld kan DF og Hartvig Sørensen glæde sig over, at Ib Madsen fra egne rækker overtager Kristoffer Hjort Storms plads i regionsrådet. 

Rådmandsposten

Så kommer hele spørgsmålet om, hvem der skal overtage for Storm som rådmand for Ældre og Omsorg-området.

Da en gruppe blå partier konstituerede sig efter valget i 2021, sikrede Kristoffer Hjort Storm - som ellers på valgnatten havde konstitueret sig med rød blok, men fortrød - dagen derpå de blå partier den tredje rådmandspost. Konservative fik den ene, Venstre den anden og Kristoffer Hjort Storm den tredje.

Som et plaster på såret for, at Venstre som valggruppens største parti kun fik en enkelt rådmand, aftaltes det, at hvis Kristoffer Hjort Storm fik forfald, skulle hans post tilfalde Venstre.

Det har allerede været aktuelt, idet Hjort Storm i forbindelse med en familieforøgelse har haft orlov og er blevet midlertidigt erstattet af først en, siden en anden Venstre-politiker på rådmandsposten.

Men siden har Kristoffer Storm fået den tidligere Venstremand Peter Lindholt med på Danmarksdemokraternes hold i Aalborg. 

Det er dog endnu ikke afklaret, om det bliver den 57-årige Lindholt eller et medlem af Venstre, der fremover skal være rådmand.  


Seneste nyt

fra Nordjylland