I forbindelse med arbejdet vil antallet af kørebaner blive reduceret fra fire til to, så der kun er én kørebane i hver kørselsretning. Foto: Aalborg Kommune

Forsinkelser forude: Stort vejarbejde frem til august på Limfjordsbroen

Bilister kan se frem til længere rejsetid, hvis de skal krydse Limfjordsbroen de kommende tre måneder.

Et omfattende vejarbejde på Limfjordsbroen betyder, at antallet af vejbaner barberes ned fra fire til to. 

Læs også Partierne er enige om en yderligere åbning af Danmark

Det er Aalborg Kommune, der har har besluttet at igangsætte vejarbejdet, der er en del af en større renovering af belægningerne på Limfjordsbroen, som blev påbegyndt i 2019, og som - efter planen - skulle strække sig over en fire-årig periode med anlægsarbejder i sommerferieperioden 2019, 2020, 2021 og 2022.

Imidlertid benytter Aalborg Kommune sig nu af det 'mulige momentum', som kommunen kalder den nedgang i antallet af biler på broen om dagen, som Corona-krisen har affødt, og sætter turbo på projektet, så der spares et anlægs-år, og trafikanterne slipper for gener fra vejarbejdet i 2022 på Limfjordsbroen. 

- Vi har valgt at fremrykke projektet, så vi populært sagt snupper 2 etaper i et hug og færdiggør hele den vestlige side af broen her i 2020. Det er et arbejde, der efter planen, skulle have været gennemført i 2020 og i 2021. Vi kan konstatere, at der lige nu er meget lav trafikmængde på broen. Derfor forventer vi en rigtig god fremdrift i arbejdet - ja faktisk så god en fremdrift, at vi har valgt at lægge de to etaper sammen, så vi ikke skal genere trafikanterne i sommeren 2022, forklarer Henrik Jess Jensen, Afdelingsleder i By- og Landskabsforvaltningen.

Læs også Amatør-droner generer militærområde: Flyvestation frygter det kan ende fatalt

Tidligere trafiktællinger viser, at der på en 'almindelig' hverdag kører omkring 30.000 biler på Limfjordsbroen. Lige nu er situationen en anden. 

- Mit bud er, at der p.t. er 6-8.000 biler på broen. Og selv med regeringens beslutning om at lukke samfundet gradvist op, vil der gå lang tid, før vi er oppe på den trafikmængde, som vi normalvis kender på Limfjordsbroen. Derfor rykker vi igennem nu, hvor muligheden er der, fortæller afdelingslederen.

I forbindelse med arbejdet vil antallet af kørebaner blive reduceret fra fire til to, så der kun er én kørebane i hver kørselsretning.

Cyklister og fodgængere kan kun benytte fortov og cykelsti i broens østlige side. Der etableres en skiltning, hvor ruter for cyklister og fodgængere anvises. Det anbefales, at disse anvisninger følges for at sikre, at der ikke opstår farlige situationer på broen. 

I forbindelse med gennemførelsen af arbejdet vil alle normale køretøjer kunne passere broen. Det vil dog ikke være muligt for brede transporter af passere broen. Dette betyder bl.a., at brede landbrugsmaskiner ikke kan passere broen i denne periode. 
Arbejdet forventes afsluttet i uge 32, dvs. mandag 9. august, inden skolerne starter igen.