Gratis juleforestilling til børn i trængte familier

I et samarbejde mellem Morskabs-Theatret og Aalborg Kongres & Kultur Center kunne trængte og sårbare familier fredag komme gratis ind at se teaterstykket Jul i Gammelby.

Pengene rækker ikke helt så langt som vanligt, og derfor er der ekstra behov for hjælp til trængte familier. 

Morskabs-Theatret og AKKC har i år doneret en juleforestilling, så sårbare børn og forældre får en hyggelig oplevelse til at starte julen ud med.

- I denne tid, hvor mange familier er økonomisk pressede, er børnene i en særlig udsat position, hvor deres familier må søge julehjælp og andre former for hjælp for at skabe et værdigt børneliv, siger forperson for Red Barnet i Aalborg, Birgit Nielsen.

Aalborg Kongres & Kultur Center stillede lokaler og arbejdskraft til rådighed, mens Morskabs-Theatret står for opførelsen af julestykket.

Publikum bestod af børn og familier fra Red Barnet i Aalborg og Brønderslev, Mandecentret Aalborg og Krisecenter for kvinder Aalborg, og der blev delt julegodter ud til de mange børn.

- Vi håber, at juleforestilling gør en stor forskel for børnene. At de får en god oplevelse sammen med andre børn, som de kan se tilbage på med glæde og måske dele med deres klassekammerater, siger Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Manglende børnefællesskaber

De fleste pladser i salen indtages af Red Barnets familieklub. Her er børnene ofte i udsatte positioner af flere årsager, men oftest på grund af sygdom i familien eller begrænset økonomi. 

Mange af dem har ikke så stort et netværk, og det kan afskære dem fra fritidsaktiviteter og føre til ensomhed. 

Derfor betyder donationen af en juleforestilling ekstra meget.

- Red Barnets opgave er at hjælpe disse sårbare børn med at blive en del af et fællesskab, og vi er taknemmelige for, at børnene får den her mulighed, siger Birgit Nielsen.

- Vi vil gøre alt for at skabe rammerne for en rigtig god oplevelse i børnehøjde, lyder det fra Nicolaj Holm. 


Seneste nyt

fra Nordjylland