Guld-håbet lever: Pirates klar til semifinalen

Aalborg Pirates vandt den afgørende kvartfinalekamp mod Rungsted Seier Capital og er videre til semifinalen.

De åbnede kvartfinaleserien mod Rungsted Seier Capital med et ydmygende 11-2-nederlag på egen is, men da den syvende og afgørende kamp i serien var spillet fredag aften, kunne spillerne fra Aalborg Pirates finde de brede smil frem.

De forsvarende danske mestre i ishockey vandt nemlig opgøret med 5-2 og sikrede sig dermed den samlede sejr i serien med 4-3 i kampe.

Det betyder, at piraterne nu er klar til en semifinaleserie mod Herlev Eagles.

Scoring blev underkendt

Aalborg Pirates-spillerne og størstedelen af tilskuerne i Sparekassen Danmark Isarena jublede første gang efter tre et halvt minuts spil over det, de troede var en tidlig scoring til hjemmeholdet.

Pucken havde dog ramt en af kampens hoveddommere som sidste mand, før den havnede i Rungsted-målet, og scoringen blev derfor korrekt annulleret.

I de efterfølgende minutter lykkedes det værterne at overleve to undertalssituationer, og da Aalborg selv kom i overtal i slutningen af perioden, viste de skarpheden.

Efter et par hurtige pasninger havnede pucken hos Trevor Gooch, som fra sin position foran gæsternes mål bragte nordjyderne foran med 1-0 efter bare 15 sekunders powerplay.

Fra skurk til helt

Piraternes Kirill Kabanov måtte en tur i straffeboksen i begyndelsen af anden periode, og her skulle han kun sidde i et minut og fem sekunder. I tredje forsøg fik Rungsted nemlig omsat overtallet til et mål. 1-1-scoringen blev sat ind af Mattias Persson.

Midt i perioden gjorde Kabanov skaden god igen, da han styrede et skud fra holdkaptajn Julian Jakobsen i mål til en Aalborg-føring på 2-1.

Og kort efter slog Patrick Bjorkstrand til fra en spids vinkel og øgede til 3-1. Nu havde piraterne for alvor sat kurs mod semifinalen.

Tæt indtil sidste minutter

Rungsted var tæt på at få reduceret med seks minutter tilbage af perioden, men Gustav Green måtte se sit skud ramme overliggeren.

Gæsterne var fra tredje periodes begyndelse hyppige gæster i Pirates' zone, og ni minutter inde i perioden blev deres håb om et comeback vakt til live, da backen Jacob Gammelgaard sendte pucken i mål helt ude fra blå linje.

Spændingen var intakt helt indtil kort før tid, hvor den tætte serie blev afgjort. Aalborgs Victor Rollin Carlsson fik med to minutter og 40 sekunder tilbage på uret scoret til 4-2 efter en to mod en-situation.

To minutter før tid erstattede Rungsted målmanden med en ekstra markspiller i et sidste forsøg på at fremtvinge en udligning, men det lykkedes ikke sjællænderne at få pucken i mål, og dermed måtte de strække våben efter en spændende serie mod de nordjyske grundspilsvindere, som sluttede festen med en scoring i tomt mål af Julian Jakobsen.

Der venter nu piraterne mindst to ture mere til Sjælland i denne sæson, da Herlev Eagles er modstanderen i semifinaleserien, hvor der igen spilles bedst af syv kampe. Første kamp i serien spilles onsdag aften i Aalborg.

Aalborg vandt fem af de seks indbyrdes opgør mod Herlev i grundspillet, så nordjyderne har haft et god tag på den kommende modstander i denne sæson.

I den anden semifinaleserie mødes Herning Blue Fox og Esbjerg Energy.