Hyggefodbold i haven kostede Michael 11 timers ventetid på skadestuen
Michael Hille Olsen fra Klarup vrikkede lørdag om på foden. Herefter måtte han vente knap et halvt døgn på at blive tilset af en læge.
En fodboldkamp i naboens have kostede Michael Hille Olsen en tur på skadestuen. Her måtte han vente i 11 timer på at blive tilset af en læge.
Dét, der begyndte som en hyggelig dag med hækkeklipning og spisning sammen med naboen, udviklede sig lørdag eftermiddag til lidt af et mareridt for Michael Hille Olsen fra Klarup.
Det var en lang eftermiddag, aften og nat. Det var ikke så bekvemt at sidde der
Michael Hille Olsen, Klarup
Han vrikkede om på foden, da han vogtede målet under en spontan fodboldkamp i naboens have og mærkede med det samme, at noget var galt.
Det resulterede i en tur til vagtlægen og efterfølgende videre til skadestuen på Aalborg Universitetshospital. Her var der travlt lørdag aften, hvor andre end Michael Hille Olsen også var kommet galt afsted.
- Vi var seks eller syv personer, der blev bedt om at blive på skadestuen, indtil vi var blevet tilset af en læge, fordi vores skader var så slemme, at vi kunne forværre situationen ved at tage hjem igen, fortæller Michael Hille Olsen.
Han ankom til skadestuen ved 22-tiden og fik at vide af personalet, at han skulle forvente en del ventetid, så det kunne godt være, at han først ville blive tilset af en læge over midnat. I stærke smerter måtte han dog vente helt indtil klokken 9 søndag morgen, før en læge havde tid til at se på ham.
- Det var en lang eftermiddag, aften og nat. Det var ikke så bekvemt at sidde der, siger Michael Hille Olsen.
Skrev til regionsrådsformanden
Michael Hille Olsen blev sendt hjem med det, lægen umiddelbart vurderede til at være et overrevet ledbånd. Mandag blev han så igen kontaktet af Aalborg Universitetshospital og fik besked om, at der var et brud, så han skulle omkring hospitalet igen.
Den uheldsramte Michael Hille Olsen ærgrer sig over den oplevelse, han og andre patienter havde på skadestuen i Aalborg lørdag aften og natten til søndag. Derfor skrev han en kommentar på regionsrådsformand Mads Duedahls Facebookside for at gøre opmærksom på problemet.
- Det er ikke for at klandre eller pege fingre af sygehusets personale, fordi de gør alt, hvad de kan. De løber de meter, de skal og er pressede. Det er ikke sygehuset, det er galt med. Det er systemet, siger Michael Hille Olsen.
Regionsrådsformanden var kun få minutter om at svare på Michael Hille Olsens kommentar. Her bad Mads Duedahl (V) om at få situationen uddybet, så han eventuelt kunne handle på det, fordi han mener ikke, det er rimeligt med så lange ventetider.
- Det er en rigtig ærgerlig sag, fordi vi vil jo hellere end gerne hjælpe folk meget hurtigere, end det er tilfældet her. Det er dybt kritisabelt, at man ender med den behandling, men udfordringen er desværre, at vi har svært ved at finde folk nok, siger Mads Duedahl (V), som er regionsrådsformand i Region Nordjylland.
Kan ikke skaffe mere personale
Det er ifølge Mads Duedahl en kombination af flere patienter og manglende hænder på sygehusene, der er årsag til, at situationer, som den Michael Hille Olsen beskriver, kan opstå.
- Vi prøver at rekruttere og opnormere, men det er svært, hvis der ikke er sygeplejersker og læger nok, og hvis der kommer flere patienter, end man er vant til. Det er et meget presset sundhedsvæsen, vi står med, siger regionsrådsformanden.
Michael Hille Olsen sad i venteværelset på skadestuen sammen med blandt andre en 11-årig dreng med et muligt brud på kravebenet og en kvinde med et tredobbelt brud i anklen. De måtte vente lige så længe som ham.
- Jeg synes ikke, det er fair, at man kan komme til at sidde så længe og vente med et brud, uden at man bliver tilset. Jeg har et håb om, at andre i samme situation fremover ikke skal vente så længe, siger Michael Hille Olsen.
Regionsrådsformanden mener ikke, at problemet med lange ventider kan løses med et snuptag. Der er ifølge ham behov for at øge antallet af læger og sygeplejersker, hvis Region Nordjylland skal gøre sig håb om at få besat de opslåede stillinger.
- Vi gør virkelig, hvad vi kan. Der er sat mange ressourcer af til at rekruttere, men det er bare ekstremt svært, siger Mads Duedahl.