Seneste nyt:

Idrætsmøde skal hjælpe foreninger med at finde flere frivillige

Aalborg er for tredje gang vært for Idrætsmødet. I år forsøger idrætsforeningerne blandt andet at blive klogere på, hvordan de kan skaffe flere frivillige.

Der er DM-uge i Aalborg Kommune i denne uge. Her skal der kåres over 180 danmarksmestre indenfor 50 forskellige sportsgrene.

Det er dog ikke kun elitesporten, der er i fokus i Nordjyllands største by i disse dage. Sideløbende med DM-ugen er Aalborg nemlig også vært for Idrætsmødet.

Det er tredje gang, der afholdes idrætsmøde i Aalborg. Her mødes aktører fra det danske idrætsliv - både fra elite- og breddeplan.

- Formålet er at vise, hvad idrætten kan, og forsøge at inspirere så mange som muligt. Der er en masse viden på området, og det vil vi gerne have, at mange får glæde af, siger Idrætsmødets koordinator Morten Arvidsson.

Frivillige kan blive en mangelvare

Onsdag og torsdag er der konference, hvor forskellige tiltag og problemstillinger bliver debatteret. Der er fokus på blandt andet sundhed, faciliteter og nye sportsgrene, idrætsforeningerne kan satse på.

Hvad er den største udfordring for idrætslivet i Danmark lige nu?

- Den største udfordring er nok i forhold til frivillighed. Vi har måske kun set første bølge. Mellem seks og syv procent af de frivillige er forsvundet fra foreningerne i de seneste år, og fremtidsforskerne spår, at flere kan forsvinde i de kommende år, siger Morten Arvidsson.

Idrætsmødet blev afholdt første gang i 2019. I 2020 var arrangementet aflyst på grund af corona.