Seneste nyt:

Kok skal finde smagen af Nordjylland

Kok og opskriftsudvikler Mads Niemann skal igen på jagt efter nordjysk producerede råvarer, når han skal udvikle en ret med smagen af Nordjylland.

Kartofler, jordbær, fisk eller måske honning? Der er nok at vælge imellem, når det kommer til nordjyske råvarer.

Sidste år var kokken Mads Niemann med i et projekt om at finde smagen af Danmark. Hans opgave var at udvikle en ret med nordjysk producerede råvarer, og i år gentager han succesen. 

- Jeg har altid været et madøre, og jeg elsker at nørde rundt og finde gode råvarer, sammensætte smage og opfinde retter, siger Mads Niemann.

Fra kartoffelmad til fisk

Sidste år havde nordjyderne i en periode mulighed for at byde ind med råvarer og producenter til Mads Niemann. Resultatet blev en kartoffelmad blandt andet med mayonnaise og sylt.

quote Der er så mange dygtige lokale producenter i vores region

Mads Niemann

I år søger kokken igen inspiration til smagen af Nordjylland, for det er endnu ikke lagt fast, hvilken ret det skal ende ud med. 

- Valget handler jo både om, hvad de hver især byder på, og hvilken ret jeg ender med. Jeg hælder lige nu til en ret baseret på fisk. Der er så mange gode, og fisk er kanon til grill og sommerdage, siger Mads Niemann.

Man kan dele sine nordjyske idéer på Mads Niemanns Instagram-profil.

Ender i en kogebog

Det er Aalborg Akvavit, der står bag projektet, som også skal promovere deres produkter. Retterne endte sidste år i en kogebog med opskrifterne fra hele landet, og det samme er planen i år. 

Retten skal både repræsentere regionen og sætte den danske akvavit i spil.
Retten skal både repræsentere regionen og sætte den danske akvavit i spil.

Mads Niemann, der er kok i Hirtshals, er optimistisk for mulighederne i det nordjyske:

- Der er så mange dygtige lokale producenter i vores region. Tag bare Rævhede Kød, Gjøl Honning og Steensgaard Jordbær. De frembringer hver især helt vidunderlige produkter, som jeg bruger, når jeg slår mig løs i køkkenet.

De fire opskriftsudviklere fra resten af landet er Jon Edlund Danielsen fra Den Store Bagedyst, Jesper Søvndal fra Den Store Bagedyst, Dianna Brinch fra Gourministeriet og Maria Vestergaard fra opskriftuniverset mariavestergaard.dk.