Seneste nyt:

IT-firma flytter efter medarbejderne

Nordjylland er blevet et populært område for firmaer på jagt efter IT-arbejdskraft.

Mathias Hove har første arbejdsdag hos det digitale konsulenthus Novicell i Aalborg. Han havde ellers sagt op og droppet firmaet sidste år, fordi han ikke ville køre dagligt til kontoret i Aarhus, når der var andre gode IT-job i Nordjylland.

- Det handlede jo om, at når jeg brugte tre fire timer hver dag på at køre, og lagde en arbejdsdag oven i, så var jeg jo kun hjemme i 12 timer, og med en dreng på lige omkring et år dengang, så var det ikke meget, jeg så til ham, før han skulle sove igen, fortæller Mathias Hove, da vi møder ham på første arbejdsdag.

Nye muligheder

Første august åbnede Novicell så en filial i Aalborg, og nu er Mathias Hove tilbage. Kontoret i Nordjylland blev ikke åbnet, fordi Novicell var på jagt efter nye kundegrupper, men fordi firmaet mangler universitetsuddannede IT-kandidater.

- Jeg synes, det er en pragtfuld udfordring. Jeg synes, det er skægt at fortælle om, at det lige pludselig er vendt helt på hovedet. Jeg synes også, at det er sjovt for os at se, om det, at vi starter op i Aalborg, åbner op for nogle nye muligheder, siger kommerciel direktør i Novicell Morten Longgaard.

quote Jeg ser jo mig selv arbejde hos Novicell i lang tid frem, så det er det, jeg gerne vil, at jeg har en form for base her.

Mathias Hove, IT-medarbejder, Novicell, Aalborg

Stort set ingen arbejdsløshed

Hos ingeniørernes fagforening IDA i Nordjylland er de glade for, at firmaer nu begynder at flytte til området, for at sikre sig den rigtige arbejdskraft. Aalborg Universitet er landets største inden for IT-uddannelser, og hos IDA oplever de stort set ikke arbejdsløshed blandt deres IT-kandidater.

- Den seneste opgjorte fremskrivning af arbejdsmarkeds-behovet siger, at det her går ikke over. Det bliver ved, og der vil fortsat være et behov for folk med IT-kompetencer. Lige fra dem der trækker kablerne, til dem der designer systemerne, fortæller formand for ansattes råd i IDA Morten Thiessen.

Tæt på kilden

Morten Thiessen kan godt forstå, at firmaerne nu begynder at flytte til Nordjylland for at sikre sig noget af den arbejdskraft, der bliver uddannet på universitetet.

- Jeg synes, de er rigtig smarte og gør det fornuftige. De sørger for at komme tæt på kilden, og Aalborg Universitet er et af de universiteter, der uddanner flest IT-folk, så det er klart, at man skal lægge en virksomhed i samme by. Der kan være mange praktiske forhold, der gør sig gældende ved valg af arbejdsplads, men hvis ikke man skal flytte, så er man allerede foran på point der, påpeger Morten Thiessen.

Hos Novicell erkender direktøren, at geografien er blevet en vigtig faktor i et presset arbejdsmarked.

- Hvis man tager en uddannelse i Aalborg, så stifter man måske også familie i Aalborg, man får en vennekreds i Aalborg. Der er der nok af IT-virksomheder i Nordjylland og i Aalborg-området, som kommer først, hvis man kan sige det på den måde med attraktive jobtilbud til de kandidater, der kommer ud af uddannelserne, og det vil vi gerne blande os i, forklarer direktør Morten Longgaard.

Webudvikler Mathias Hove er bare glad for at have fået sit nye gamle arbejde tilbage.

- Jeg ser jo mig selv arbejde hos Novicell i lang tid frem, så det er det, jeg gerne vil, at jeg har en form for base her.

- Så længe de bliver i Aalborg?

- Ja præcis, siger Mathias Hove.

Se historien som videoindslag:


230522 Frederikshavn Boligforening

play Presset boligforening får ikke hjælp fra brancheforening

250522 Buster Juubel

play Glæde i Aalborg-lejren efter spændende afslutning: - Det handlede om bare at krige den hjem

Media Drop 250522 1937 ivha

37-årig varetægtsfængslet – kørte med vilje bil med unge af vejen

250522 Casper Steinfath i mål

Nordjyde skriver historie på vandet: - Meget vildere, end jeg havde drømt om

230522 Frederikshavn Boligforening

play Presset boligforening får ikke hjælp fra brancheforening

250522 Buster Juubel

play Glæde i Aalborg-lejren efter spændende afslutning: - Det handlede om bare at krige den hjem

Media Drop 250522 1937 ivha

37-årig varetægtsfængslet – kørte med vilje bil med unge af vejen

Til forsiden

Til forsiden