Joshua Hjorth træner blandt andet i skateparken i Mulighedernes Park i Aalborg. Foto: Jeppe Hostrup / TV2 Nord

Joshua er på landsholdet i løbehjul: Før var vi en flok små børn i skateparks

17-årige Joshua Hjorth fra Vegger ved Nibe er som eneste nordjyde en del af det første landshold i løbehjul.

En 360’er, et backflip og en front scoot – alle tre svære trick på et løbehjul, men når Joshua Hjorth udfører dem, ser det ganske let ud.

- Man kører rundt med en rigtig fed følelse. En masse sus i kroppen. Og så det med at lave noget, som ingen andre kan hele tiden, det er fedt, siger han.

Læs også Aalborg kan få mere end dobbelt så mange el-løbehjul

17-årige Joshua Hjorth fra Vegger ved Nibe har så meget talent på to hjul, at han for nyligt blev udtaget til det første danske landshold indenfor såkaldt ”scoot”.

- Jeg smilede helt vildt. Jeg kunne slet ikke lade være. Og bagefter blev jeg sådan helt stille. Jeg vidste næsten ikke, hvad jeg skulle sige. At være med på det første landshold, det er stort, lyder det fra den talentfulde løbehjulsløber.

01:44 Luk video

En sport med fart på

Løbehjulssporten har i øjeblikket masser af fart på. Både når Joshua Hjorth og andre flyver henover asfalten, men også når det kommer til medlemmer. Scoot er blandt de hurtigst voksende sportsgrene i Danmark.

- Da jeg startede, var vi to tre drenge i byen der kørte, og der var ikke særligt mange på løbehjul, når vi var ude i skateparks. Så var det skateboard og bmx og sådan noget. Nu er 90 procent børn på løbehjul, der vil lære nye tricks, siger Joshua Hjorth.

Læs også Gadesport i Mariagerfjord var en stor succes

Alene på et år har Rullesport Danmark haft en medlemsfremgang på 155 procent. Fra 871 medlemmer i 2018 til 2.200 medlemmer i 2019.

- Det betyder for mig, at folk ligesom kan se, at det godt kan blive til noget det her. Folk tager det mere seriøst. Før var vi bare en flok små børn, der kørte rundt og fyldte det hele i skateparks. Nu kan man komme og sige, at jeg faktisk er på landsholdet.

Håber på OL og X Games

Joshua Hjort har kørt på løbehjul i cirka fem år, og han håber at sporten i fremtiden kan nyde samme respekt som eksempelvis skateboard.

- Det er også målet med landsholdet. Det er at kunne presse sporten lidt mere og måske komme med til OL om nogle år og X Games og sådan noget. Action-sport er det nye. Det kan folk lide at se på, selvom de ikke kender så meget til sporten, siger han

I 2021 regner Rullesport Danmark med at kunne sende et hold afsted til VM under World Skate i Sydamerika.