LIGE NU:

Kæmpe kø ved restaurant

Caféministeriet i Aalborg skulle have lukket for afhentning af nytårsmenuer klokken 13, men på grund af den lange kø, var de først færdige 14.30.

Køen for at hente nytårsmenuen hos restaurant Caféministeriet strakte sig torsdag over flere gadehjørner. Restauranten, som ligger på Møllegade i det centrale Aalborg, havde i løbet af dagen så lang en kø, at folk stod i kø på Boulevarden.

- Det kom også bag på os, at køen blev så lang, siger ejeren af Caféministeriet, Martin Klyvø.

Restauranten havde i dagens anledning åbnet to vinduer, hvor folk kunne afhente deres bestilling, så de ikke skulle ind i restauranten.

- Vi syntes egentlig, vi var okay gearet til det. Vi vidste godt, at der ville blive travlt, men jeg havde ikke forventet så lang en kø.

Caféministeriet har meldt udsolgt af nytårsmenuer, som skulle hentes i intervallet 11.00 til 13.00 nytårsaftensdag. I alt var der tale om 1.200 kuverter, men den sidste kuvert blev først delt ud klokken 14.30.

- Vi skal i hvert fald tænke over, hvordan vi kan gøre det anderledes til næste år, siger Martin Klyvø og siger, at de blandt andet vil kigge på snævrere afhentningsintervaller som en mulighed.

Få store bestillinger

I år er også et særligt år, for med coronarestriktioner, anbefalinger, opfordringer, henstillinger og hvad det ellers kaldes, så har det ifølge Martin Klyvø også haft en indflydelse på den lange kø.

- Vi har ikke haft så mange ti- og ottepersoners bestillinger. De er jo delt op i to personer og fire personer. Det giver jo immervæk mange flere bestillinger og mange flere i kø, siger Martin Klyvø.

På trods af, at det tog noget længere end ventet at få langet alle nytårsmenuerne over disken, så har nytårsaftensdag været en god dag i et ellers sort år for restaurationsbranchen.

- Interessen for det har været overvældende, så det er vi jo glade for, at vi kan slutte af med få lidt penge i kassen. Og selv om der har været kø, så har folk faktisk været supersøde, slutter Martin Klyvø.