LIGE NU:

Kunsten-direktør om finanslov: - Det er glædeligt, der kommer nogle penge i omløb

Søndag blev Regeringen og dens støttepartier enige om finansloven for 2021, og her forsøger partierne blandt andet at række ud til de erhvervsdrivende inden for oplevelsesøkonomien.

Oplevelsesøkonomien får en håndsrækning, der i kroner og øre lyder på 750 millioner kroner. Det fremgår af den nye finanslov, der blev indgået søndag.

Flere spillesteder, restauranter og andre institutioner er hårdt ramt under coronakrisen. Hos Kunsten og Utzon i Aalborg har de også mærket konsekvenserne af coronavirussens indtog i samfundet for knap et år siden. Trods pandemien holder de fortsat skindet på næsen.

- Jeg synes, at vi har overlevet det. Vi har været lukket ned, og så har vi haft en helt fantastisk sommer, og nu har vi en vinter, der bølger op og ned. Når der bliver snakket om restriktioner, så kan vi mærke, at vi får færre gæster, men vi klarer os igennem 2020. Vi glæder os dog til et 2021, hvor der forhåbentligt bliver mere gang i den, siger direktør i Kunsten og Utzon Center Lasse Andersson.

Anbefalinger afspejler sig i besøgstal

Hos Kunsten og Utzon Center kan de tydeligt mærke, at folk lytter til regeringens anbefalinger. Det kan nemlig aflæses direkte på deres besøgstal.

- Hvis der er tale om, at vi skal være mere varsomme og passe på hinanden, så lytter folk til det. Og hvis udmeldingen er, at vi gerne må lave noget mere sammen, så gør folk også det, siger Lasse Andersson.

Tre tiltag skal give et boost

I finansloven er der lavet tre tiltag, der hver især er blevet afsat 250 millioner til.

  1. Organisationer, der arbejder med socialt udsatte, får penge, som de kan bruge til at forære som gavekort til udsatte familier. Disse gavekort skal gå til aktiviteter i oplevelsesøkonomien, og forventningen er derfor, at det skal sikre, der kommer flere penge ud i branchen. 
  2. Kommuner får penge til at lave arrangementer til gavn for folk, der har været særlig hårdt ramt af ensomhed og selvisolation i løbet af corona. 
  3. Virksomheder får muligheden for at give deres medarbejdere gavekort på helt op til 1200 kroner, og disse vil vel at mærke være skattefrie.

Selvom om Kunsten og Utzon Center foreløbigt er sluppet nogenlunde nådigt igennem coronakrisen, så glæder direktøren sig over de nye tiltag, hvilket han udtaler sig om herunder:

Foto: Mick Knive Andersson

Selvom der er blevet tilført midler til kulturen, så forventer direktøren alligevel en stille vinter. Men han er optimistik frem mod 2021.

- Når vi forhåbentligt begynder at se effekterne af den kommende vaccine, så tror jeg nok, at der skal komme mere gang i den, men det er klart, at det ikke er nogen nem tid. Vi er dog fortrøstningsfulde.

20170716-142949-L_22Mb

Hospitalerne melder klar: - Nu er der overskud til andre patienter end dem med corona

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

hugorm natur

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

20170716-142949-L_22Mb

Hospitalerne melder klar: - Nu er der overskud til andre patienter end dem med corona

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Til forsiden

Til forsiden