To års tryghed til REGAN Vest: Koldkrigsbunker atter på finanslov

Efter en længere periodes usikkerhed omkring REGAN Vests økonomiske fremtid, er der endelig faldet dom i den omdiskuterede sag.

Begejstringen er ikke til at tage fejl af hos REGAN Vest, der nu kan se frem til økonomisk sikring ved, at de endnu engang er kommet på finansloven.

Tilbage i august kom Regeringen med deres udspil til den kommende finanslov, og til manges store overraskelse var REGAN Vest ikke, som tidligere, inkluderet. De stod til, sammen med en række andre kulturinstitutioner og attraktioner, at skulle søge om en andel af en bevilget pulje.

Koldkrigsmuseet kunne dermed ikke længere vide sig sikker på, om, eller i hvilket omfang, den gamle bunker var sikret økonomisk stabilitet de kommende år.

Og som ringe i vandet, bredte der sig hurtigt en række uforstående reaktioner fra politikere, der ikke forstod prioriteringen af midlerne.

Her i blandt den nordjyske folketingspolitiker Lise Bech (DF), der samme dag som finanslovsforslaget kom, skrev en kommentar ud på sin Facebookprofil.

- Jeg er rasende og grædefærdig. Koldkrigsbunkeren REGAN Vest er IKKE på finansloven mere. REGAN Vest som skal/skulle vise os alle historien om den kolde krig. En vigtig kulturskat under Rold skov, skrev Lise Bech (DF) i Facebookopslaget.

quote Det jeg er glad for, udover de 2,6 millioner i to år, er den meget store og venlige opbakning projektet har fået fra alle partier i Nordjylland

Lars Christian Nørbach, direktør ved Nordjyllands Historiske Museum

Nu er der dog endelig kommet afklaring i sagen, og koldkrigsmuseet er atter tilbage på finansloven – En markering, der vækker stor begejstring hos Nordjyllands Historiske Museums direktør Lars Christian Nørbach.

- Det blev vi glade over, det gjorde vi. To års bevilling det er godt, så kan vi nå og blive færdige med at bygge, og det vi skal, inden vi åbner for offentligheden.

Glæden er dog ikke uden forbehold, og museumsdirektøren er stadig opmærksom på, at den nye aftale kun er gældende i de næste to år.

- Nu arbejder vi på at få anlægget færdig, så vi kan åbne for publikum, hvilket sker om cirka en årstid fra nu, og når vi så er i drift i 2022 og kan begynde og sælge billetter, så må vi jo se hvordan det går, og så skal vi se på finanslov 2023 der. Det jeg er glad for, udover de 2,6 millioner i to år, er den meget store og venlige opbakning projektet har fået fra alle partier i Nordjylland, fortæller Lars Christian Nørbach til TV2 Nord.

Efter den nye aftale er kommet plads kan museet endnu engang se frem til at kunne slå dørene op for offentligheden og afsløre de mange års hårde arbejde inden udgangen af det kommende år.


Seneste nyt

fra Nordjylland