Midt i energikrise har en nordjysk virksomhed kæmpe vækst

Virksomheden sælger 35 gange så meget bioethanol som sidste år, og har udvidet forretningen. De har på et år fordoblet antallet af forhandlere i Danmark.

Der er fuld ild på omsætningen ved Vestbjerg-virksomheden Decoflame, der sælger både biopejse og bioethanol. 

For med energikrisen er danskerne begyndt at kigge efter alternative og billige varmekilder til hjemmene, og det har betydet en markant vækst ved Dacoflame. Faktisk oplever de, at forhandlerne hamstrer deres bioethanol, så de har nok til at forsyne forbrugerne. 

Det seneste år er virksomhedens omsætning steget med 30 procent, og de forventer, at omsætningen også det kommende år vil stige 30 procent. Det skyldes blandt andet, at flere bærndeovnsforhandlere har fået øjnene op for det miljørigtige alternativ. 

- Alle ved, hvad en brændeovn er, men relativt få har kendt til biopejse. Nu oplever vi, at forbrugerne er ved at få øjnene op for, at bioethanol udleder langt mindre CO2 og færre skadelige partikler og derfor er bedre for sundheden og klimaet, end når du fyrer med brænde, fortæller Kjell Thomsen, der er CEO i Decoflame.

Biopejse er blevet populære under energikrisen
Foto: Decoflame

Mindre varm end en brændeovn - men intet går til spilde

I 2022 har Decoflame fordoblet antallet af forhandlere i Danmark, og har vækst i eksporten til England, Frankrig, Norge og Sverige, hvor meget høje energipriser også er med til at skabe efterspørgsel på de danskproducerede biopejse.

En biopejs producerer mellem to og fire kW varme, mens en almindelig brændeovn producerer seks til otte kW. Men da en biopejs ikke skal tilsluttes en skorsten eller aftræk, er der intet varmetab. Al varmen bliver nemlig i rummet. 

Varmen produceres ved at fyre med bioethanol, og det er vigtigt at købe noget bioethanol, der passer til en biopejs - ellers kan den i værste fald eksplodere. 

Hos Decoflame er det især deres gode bioethanol, som kunderne vil have. I øjeblikket sendes der 35 gange mere af det ud af huset end samme tid sidste år. 

- Vi anbefaler at fyre med bioethanol, der har en alkoholprocent på mellem 96,5 og 97,5 procent. De resterende procent er vand og tilsætningsstoffer, der blandt andet forhindrer menneskelig konsumering. Her er det ikke ligegyldigt, hvad producenten har tilsat, da det i værste tilfælde kan give lugtgener og skade din pejs, forklarer Kjell Thomsen.

Decoflame har foruden sine forhandlere også et samarbejde med 25 typehusfirmaer i Danmark. 


Seneste nyt

fra Nordjylland