Nye dagpengeregler kommer især til at gøre ondt på nordjyske unge

I Aalborg er der mange nyuddannede om buddet til stillingerne, derfor er de ledige i længere tid end i resten af landet. Det er i hvert fald tilfældet for akademikerne.

Der er kommet nye regler for dagpengemodtagere, hvor pengene fordeles anderledes. Mens dimittender får deres periode med ret til dagpenge halveret, kan lønmodtagere med fast arbejde se frem til en større pose penge, hvis de mister deres arbejde og skal på dagpenge. 

Det kommer især til at ramme de unge hårdt i Nordjylland. Det oplyser Akademikernes A-kasse til TV2 Nord. 

- Akademikernes A-kasse er Danmarks største a-kasse og dermed har vi også flest ledige dimittender. Gennemsnitligt er cirka halvdelen af vores ledige medlemmer dimittender, og i Nordjylland er det tal lidt højere, forklarer Magnus Saxbeck Larsen, der er chef for Data og Analyse i Akademikernes A-kasse og uddyber:

- De højere ledighedstal blandt dimittender i Nordjylland er betinget af forholdet mellem byens størrelse og antallet af virksomheder. 

Akademikerne finder et arbejde

Med andre ord er det i Aalborg lidt mere besværligt at finde arbejde for de nyuddannede. 

Han påpeger dog, at deres ledige medlemmer finder job. Deres antal af ledige har det nemlig med at stabilisere sig i en periode efter dimittenderne melder sig ledige.

Formanden for danske a-kasser, Verner Sand Kirk, er da heller ikke tilfreds med de nye regler. I et indlæg skriver han: 

- Hvis man læser bemærkningerne til lovforslaget om afskaffelse af Store Bededag, ser man, at regeringen vil benytte lejligheden til en yderligere udhuling af både dagpengenes og de sociale ydelsers dækningsgrad i forhold til lønningerne. En udhuling som til alle tider har været urimelig, men som i disse år med inflation virker endnu mere kynisk.


Seneste nyt

fra Nordjylland