LIGE NU:

Mindreårige forfalskede pas

I årets første par uger har Nordjyllands Politi sigtet fire unge 17-årige for dokumentfalsk - alle havde forfalsket deres pas for at få adgang til barer i Jomfru Ane Gade.

Efter fire mindreårige er blevet sigtet for dokumentfalsk allerede i året første par uger, appelerer Politikommissær Casper Jacobsen kraftigt til, at de unge skal lade være med at forfalske deres pas eller personlig legitimation. For det er en alvorlig forseelse at forfalske legitimation. Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiets jurister har vurderet, at det er særligt skærpende, fordi det i tilfældet her er personlige dokumenter som et pas, der er ændret i. Det kan udløse en fængselsstraf på 40 dage, og ved eventuelt dom kan det medføre en plet på straffeattesten.

quote Jeg vil godt understrege, at dørmændene ude på restaurationerne er meget opmærksomme på det her.

Casper Jacobsen, politikommissær

- Det er afgørende i vores samfund, at man kan stole på for eksempel personlegitimation. Derfor sigter vi de unge mennesker for dokumentfalsk, siger Casper Jacobsen, der tilføjer, at en plet på straffeattesten kan have konsekvenser for fremtidige job- og uddannelsesmuligheder – derfor er politikommissærens budskab til alle unge i Nordjylland helt enkelt:

- Lad være.

Dørmænd holder øje

Måden, de unge har forfalsket deres pas på, er, at de med en lak slettede deres oprindelige fødselsdato og indsatte et nyt tal, der fik det til at fremstå som om, at de var gamle nok til at få adgang til de forskellige diskoteker og værtshuse i Aalborg - primært Jomfru Ane Gade.

- Forfalskningen er udført, så det umiddelbart for et utrænet øje kan været svært at se, men jeg vil godt understrege, at dørmændene ude på restaurationerne er meget opmærksomme på det her – og de er gode til at undersøge den legitimation, som kunderne fremviser, siger politikommissær Casper Jacobsen.

Politikommissæren opfordrer ligeledes de unges forældre til at tage en snak med deres børn om alvorligheden af dokumentfalsk – og hvilke konsekvenser det kan få for dem på sigt.