Seneste nyt:

Modstandere af Egholmforbindelse klager til Ankestyrelsen: - Aalborg Kommune bryder loven

Aalborg Kommunes medfinansiering af en motorvej over Egholm er ulovlig. Sådan lyder kritikken fra Borgerbevægelsen mod en Tredje Limfjordsforbindelse over øen. Derfor har bevægelsen nu klaget til Ankestyrelsen.

Borgerbevægelsen mod en Egholm-motorvej har indsendt en 35 sider lang klage over Aalborg Kommune til Ankestyrelsen. 

De vil blandt andet have styrelsen til at undersøge kommunens økonomiske støtte af Egholm-forbindelsen, som de mener, er ulovlig. 

- Problemet er jo, at kommunen prøver at blande sig i en statslig proces og prøver at fremskynde en beslutning ved at give staten penge, siger Louise Faber, der er formand for gruppen 'Borgerbevægelsen mod en motorvej i Egholmlinjen'.

Media Drop 251121 244 brst

Der mangler hjemmel

Grundlæggende mener bevægelsen blandt andet, at kommunens medfinansiering af forbindelsen over Egholm er et statsligt anlægsprojekt – og derfor er ulovligt.

- Når man læser vejloven, så er der taget stilling til, hvem der læser hvad. Kommunerne har ansvar for kommunale veje, og staten har ansvaret for statslige veje. Og når en kommune så beslutter at ville medfinansiere en statslig vej, så kræver det en klar hjemmel – og den hjemmel, findes simpelthen ikke, siger hun Louise Faber. 

De seneste fire år har Aalborg Kommune afsat 120 millioner kroner til byggeriet af motorvejen. Planen er, at der i alt skal afsættes 600 millioner kroner.

- Vi er ikke engang kommet dertil, hvor der er en anlægslov. Så det er jo børnehaver, skoler, og alle mulige andre kommunale opgaver, der ikke er blevet udført, fordi man har reserveret pengene, siger hun. 

Ingen ulovligheder

Ifølge Aalborg Kommune er der dog ikke tale om en ulovlig medfinansiering.

- Det vi gør nu og her, det er rettidig omhu, og det er en forsvarlig økonomisk forvaltning. Vi sparer op til et stort projekt, hvor vi ved, der kommer en regning, som vi skal betale, siger Nuuradiin S. Hussein, der er gruppeformand for socialdemokratiet i Aalborg Byråd.

Ifølge Aalborg Kommune er der ikke andre kommunale opgaver, der er blevet forsømt i forbindelse med, at der årligt afsættes penge til limfjordsforbindelsen.

- Som kommune har vi brug for, at vi er forberedt, når projektet lykkes, og der kommer statslig medfinansiering. Så skal vi også være klar på at kunne udbetale vores andel, siger Nuuradiin S. Hussein. 

Media Drop 251121 236 brst

Sagen er kompleks

TV2 Nord har torsdag talt med flere forvaltningseksperter fra Aalborg Universitet, men der var ikke nogen af dem, der havde lyst til at udtale sig om sagen, fordi den er så kompleks.

Siden kommunalvalget er der nu kommet flere medlemmer i byrådet, som er imod en forbindelse over Egholm. Men ifølge Louise Faber, er det ikke derfor, at klagen til Ankestyrelsen kommer netop nu.

- Vi håber da bestemt, at de her penge kommer tilbage i kommunekassen, hvor de hører til. Hvad det så ellers har af konsekvenser, det tror jeg ikke, vi kan overskue på nuværende tidspunkt, siger Louise Faber. 

Ankestyrelsen kan endnu ikke sige noget om, hvor lang tid der går, før der er en afgørelse i sagen 

20211127-175022-L_11Mb

play Det var nærmest tyveri, sagde landsholdsstjernen efter uafgjort i topbrag

laura

play Åbent hus-arrangement får gymnasieelever i skole på en lørdag

20211127-100945-L_5Mb

Morten fra Brovst fanget i corona-kaos i Amsterdam

def_thumb,50_percent

play Børglum Kloster åbner for de private stuer

20211127-175022-L_11Mb

play Det var nærmest tyveri, sagde landsholdsstjernen efter uafgjort i topbrag

laura

play Åbent hus-arrangement får gymnasieelever i skole på en lørdag

20211127-100945-L_5Mb

Morten fra Brovst fanget i corona-kaos i Amsterdam

Til forsiden

Til forsiden