Nævn har holdt møde om omstridt natklub - her er konklusionen
Jurister vurderer, at der ikke er grundlag for at tage bevillingen fra Club Stygge.
Festen kan fortsætte på den omstridte natklub Club Stygge i Aalborg.
I hvert fald indtil videre.
Det er konklusionen, efter at Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune har drøftet, om der skulle indføres sanktioner over for natklubben, som har været i søgelyset efter TV 2 Echo-dokumentaren 'Drugged i nattelivet'.
- Der er ikke juridisk grundlag for at indføre sanktioner eller inddrage Club Stygges bevilling, siger Lasse Frimand Jensen (S), der er formand for Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune.
Nævnet vil nu have lavet en redegørelse af forholdene på Club Stygge.
Hvad indebærer den redegørelse?
- Den indebærer en dialog med bevillingsmodtagerne og også en snak om, hvad det er, vi kan se i dokumentaren. Og selvfølgelig også nogle undersøgelser. Så det er for at have noget mere dokumentation på plads i forhold til deres bevilling, siger Lasse Frimand Jensen.
Se hele interviewet med Lasse Frimand Jensen:
Narkoproblemer afsløret i dokumentar
Bevillingsnævnet har haft særligt fokus på Club Stygge, efter at TV 2 Echo i maj dokumenterede, at der blev indtaget narkotika på natklubben, uden at dørmændene greb ind.
Efter dokumentaren oplyste Club Stygge selv, at der siden 2018 havde været seks narkoanmeldelser med relation til natklubben.
- Seks narkoanmeldelser er selvfølgelig i den bedste af alle verdener seks for mange - også på hele fem år. Men på ingen måde værre, end hvad beværtninger også kæmper med andre steder i Aalborg. Tværtimod, lød det dengang fra daglig leder af natklubben, Mark Benzon.
Indrømmer problem
Antallet af narkosager på Club Stygge viser sig dog at være tre gange så højt, som natklubben selv oplyste.
En aktindsigt, som TV2 Nord har fået, viser, at Nordjyllands Politi siden 2018 har modtaget 18 anmeldelser om besiddelse og salg af narkotika på Club Stygge.
Og da indehaverne af Club Stygge var til møde med politiet i kølvandet på TV 2 Echos afsløringer, medgav bevillingsindehaver Britt Benzon, at 'de som restauration har et problem med narkotikaindtag blandt deres gæster, og at det er et område, hvor de skal stramme op.'
Ønskede bevilling inddraget
Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune har aldrig tidligere frataget en restauration sin bevilling, men Venstres gruppe i byrådet mente, at der efter afsløringerne skulle trækkes en streg i sandet i forhold til Club Stygge.
- Det er mere end nok - for unge skal kunne gå trygt i byen i Aalborg uden at frygte drugging og narkotika, siger Venstres gruppeformand Daniel Borup og fortsætter:
- Det er det faktum, at stedet er associeret med en løs omgang for brug af stoffer, og at stedet ikke gør noget for at leve op til deres krav om at arbejde for et sikkert og stoffrit natteliv. Nu er det på tide, at der bliver taget hånd om det.