Foto: Codie MacLachlan, Scanpix

Nikolaj Ehlers kåret som ugens spiller i NHL

Det nordjyske ishockeytalent Nikolaj Ehlers styrer direkte mod stjernerne i NHL, hvor han netop er blevet kåret som ugens spiller.

Ikke alene er 21-årige Nikolaj Ehlers den bedst betalte danske spiller i ishockeyligaen NHL nogensinde - nu er han også blandt de bedste. I hvert fald hvis man skal tro den seneste kåring af ugens bedste spillere.

Her placerer nordjyden fra klubben Winnipeg Jets sig på en førsteplads, lige over Auston Matthews fra Toronto Maple Leafs og Nicklas Backstrom fra Washington Capitals. De tre udgør de "Three Stars" for denne uge, skriver NHL på sin hjemmeside.

Nikolaj Ehlers har kæmpet om pladsen i ugens top tre med samtlige spillere fra de i alt 31 hold i ligaen - syv fra Canada og 24 fra USA.

Begrundelsen for titlen til Ehlers er, at han har været medvirkende til tre sejre i træk for Winnipeg Jets. Det var blandt andet et hattrick og et afgørende mål mod Edmonton Oilers den 9. oktober, der gjorde Ehlers bemærket. Men også hans bidrag i sejrene over Vancouver Canucks og Carolina Hurricanes er blevet bemærket.

Dermed ser det ud til, at Nikolaj Ehlers gør sig fortjent til sin rekordhøje løn på 38 millioner kroner om året. 

Læs også Forlænger med syv år: Nikolaj Ehlers scorer rekordkontrakt i NHL