Seneste nyt:

To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

Ifølge TV2 Nords oplysninger fra flere kilder er de to spillere fra Vendsyssel FF, der tog til Dubai, smittet med coronavirus ligesom syv andre i klubben.

Fodboldklubben Vendsyssel FF er blevet ramt af coronavirus.

Det første tilfælde i klubben blev fundet ved klubbens første træning i det nye år den 11. januar. I ugen efter blev yderligere otte i klubben ramt af coronavirus.

Forud for den første træning i 2021 var to af klubbens spillere i Dubai på ferie. Det bekræfter Vendsyssel FF overfor TV2 Nord.

På billedet fra d. 8. januar 2021 ses de to Vendyssel IF-spillere på en restaurant i Dubai sammen med tre andre. Billedet er nu fjernet fra Instagram.
På billedet fra d. 8. januar 2021 ses de to Vendyssel IF-spillere på en restaurant i Dubai sammen med tre andre. Billedet er nu fjernet fra Instagram.

På det sociale medie Instagram kan man se, at der er tale om de to spillere Mikkel Wohlgemuth og anfører for Vendsyssel FF Søren Henriksen. De er begge blevet tagget i et billede fra den 8. januar, hvor lokationen på billedet er angivet som værende i Dubai. Altså tre dage inden den første træning i Danmark.

Opfordringen fra de danske myndigheder hedder, at man opfordres til at selvisolere sig i 10 dage, når man kommer hjem fra udenlandsrejser. Selvisolationen kan afbrydes af en negativ PCR-test.

Smittet med coronavirus

De to spillere mødte den 11. januar op til træning i klubben, hvor der blev foretaget en test af alle spillere. Ifølge Vendsyssel FF var alle blevet testet negativ inden klubbens første træning, men til testen den 11. januar blev der altså fundet ét tilfælde af coronavirus.

Siden er det tal steget til ni, og ifølge TV2 Nords oplysninger fra flere forskellige kilder er de to spillere, Mikkel Wohlgemuth og Søren Henriksen, der har været i Dubai, blandt de smittede i klubben. Kilderne mener også, at de to spillere var de første til at blive testet positiv for corona.

Jérôme Champagne fra Core Sports Capital, der ejer Vendsyssel FF, bekræfter, at seks spillere og tre fra personalegruppen er smittet med covid-19. Heriblandt træner Michael Schjønberg. 

Han vil hverken svare på, om de to spillere har været i isolation inden træning, om klubben har informationer om, at de har givet smitten videre eller om Vendsyssel FF vil fraråde spillere at rejse i fremtiden.

-  Jeg har ikke den information, så det vil jeg helst ikke svare på. Vi kan ikke kigge i bakspejlet. Det vil vi få mere at vide om, når vi har mere information. Men vi fokuserer på fremtiden, siger Jérôme Champagne.

Stopper flyvninger fra Dubai

Smitte fra netop Dubai har skabt bekymring i Danmark, da den mere smitsomme coronamutation fra Sydafrika er blevet registreret i Danmark fra en person på Sjælland, der kom hjem fra Dubai.

Siden de to Vendsyssel FF spillere er kommet fra Dubai har regeringen stoppet al flyvning fra Dubai til Danmark. Det sker ifølge TV2 på baggrund af mistanke om uregelmæssigheder med test i Dubai.

Landets statsminister, Mette Frederiksen, har været ude og lange ud efter danskere, der rejser til Dubai. Første gang var torsdag, hvor sagde følgende til TV2:

quote Vi ved, at folk, der har været i Dubai, har bragt den nye mutation til Danmark

Mette Frederiksen (S), statsminister

- Vi ved, at folk, der har været i Dubai, har bragt den nye mutation til Danmark, lyder det til TV2 fra Mette Frederiksen, som ønsker at skærpe indrejsereglerne til Danmark.

To dage før om tirsdagen til Folketingets spørgetime, skulle Mette Frederiksen nøje overveje sine ord overfor danskere, der rejser til Dubai.

- Jeg tror, jeg skal pålægge mig selv lidt restriktioner, inden jeg udtaler mig om det, sagde hun.

- Der er en grund til, at verden er gået i rød, og at vi anbefaler, at folk ikke rejser ud. Der er en grund til, at vi over for alle, inklusive dansk erhvervsliv, som vi lever af i dette land, virkelig anmoder om, at vi ikke rejser ud, sagde hun videre under debatten.

Oprørte spillere

Ifølge TV2 Nords oplysninger skulle Mikkel Wohlgemuth og Søren Henriksen have nævnt i omklædningsrummet til den første træning, at de stortset var kommet direkte fra Kastrup Lufthavn og til træningen i Nordjylland efter deres ferie i Dubai. En besked, der ikke blev modtaget positivt i klubben.

Det overvejes nu, hvad spillernes tur til Dubai kan få af repressalier for de to. Specielt anfører Søren Henriksen.

Klubben nye cheftræner Michael Schjønberg er ifølge TV2 Nords oplysninger også en af de smittede i klubben.