TV 2 VEJR udsender varsel

Der er risiko for vindstød af stormstyrke flere steder i løbet af mandagen.

Et kraftigt blæsevejr rammer dele af landet mandag.

Det skyldes et lavtryk, der bevæger sig på tværs af Skandinavien, hvilket vil få gang i vindposerne på tværs af Danmark.

I forbindelse med blæsevejret er der risiko for vindstød af stormstyrke flere steder i landet. Lokalt er der endda risiko for vindstød op til stærk storm. 

I Nordjylland er det særligt Thisted og Jammerbugt Kommuner, der bliver ramt. 

Derfor har TV 2 VEJR udsendt varsel for netop stormstød. Varslet er gældende langs hele den jyske vestkyst i perioden mandag klokken 02.00 til 20.00.

Derudover er der også udsendt varsel for stormstød i den sydlige del af Kattegat, Storebælt, det Sydfynske Øhav og Bornholm i perioden mandag klokken 12.00 til 20.00. Det fulde overblik over varslet kan fås i kortet herunder.

vejr styke mandag
Foto: TV2 Vejret

Generelt bliver det blæsende gennem hele mandagsdøgnet med op til stormende kuling i middelvinden langs vestvendte kyster.

Det kommer til at blæse fra en vestlig eller nordvestlig retning, hvilket kan give restriktioner på blandt andet Storebæltsbroen.

Sådan rammer blæsevejret

Søndag aften og natten til mandag skal en front passere landet med et regnvejr.

I takt med at regnvejret passerer, tiltager vinden. Allerede i løbet af natten vil det blæse en del i Vestjylland med vindstød af stormende kuling og måske endda storm.

Dermed er det særligt langs den jyske vestkyst, at det vil blæse en del mandag morgen.

vejr mandag 8.15
Foto: TV2 Vejret

Omkring middagstid fortsætter det med at blæse i den vestlige del af Jylland med vindstød op til stærk storm i det nordvestligste Jylland.

Men samtidig er vinden tiltagende i den sydlige del af Kattegat og ned gennem Storebælt.

vejr mandag 13.45
Foto: TV2 Vejret

Ud på eftermiddagen er der også forøget risiko for stormstød langs den nordsjællandske kyst, Vestsjælland, de nordlige og østlige dele af Fyn og øerne i Det Sydfynske Øhav.

Bornholm kan også risikere at blive ramt, men her er risikoen relativ lav.

vejr mandag 16
Foto: TV2 Vejret

I løbet af aftenen løjer vinden en smule af, men det vil fortsat være blæsende med en frisk til hård vind i middelvinden fra nordvest.

Først på mandagen kan der være spredte slud- eller regnbyger, men i dagens løb forventes det at blive ganske solrigt.

Det blæsende vejr fortsætter

Tirsdag bliver ligeledes en blæsende dag, men ellers er det særligt onsdag, der ser spændende ud.

Her er der udsigt til, at et lille, hidsigt lavtryk triller forbi landet, og det kan igen medføre meget kraftige vindstød. Især den sydlige halvdel af landet har i skrivende stund risiko for vindstød op til stærk storm.

Onsdagens blæsevejr afhænger dog meget af lavtrykkets bane, og selv små ændringer kan for en lokation medføre enten vindstille vejr eller kraftigt blæsevejr.

Efter onsdag er der udsigt til mere roligt vejr, hvor især torsdag ser ud til at blive næste uges vejrmæssige højdepunkt.

vejr fem døgn
Foto: TV2 Vejret

Seneste nyt

fra Nordjylland