Foto: Robert Bedsted

Ti litauiske håndværkere har torsdag nedlagt arbejdet, efter deres arbejdsgiver Rectus Byg mangler at udbetale dem løn, pension og feriepenge. Foto: Robert Bedsted

1 af 2

Opdatering: Danske håndværkere har genoptaget arbejdet efter sympatistrejke

De danske håndværkere har igen genoptaget arbejdet, efter de fredag formiddag gik i sympatistrejke for at støtte deres litauiske kollegaer, der mangler at få udbetalt løn.

OPDATERING 13.20 fredag: De danske håndværkere har genoptaget arbejdet efter at have rådført sig med 3F.

Ti litauiske håndværkere nedlagde torsdag formiddag deres arbejde i Store Tingbakken i Vodskov, fordi de mangler at få udbetalt løn, feriepenge og pension.

Fredag formiddag har deres danske kollegaer valgt at gå i sympatistrejke for at støtte litauerne. Det fortæller Reidar Kogstad fra hovedbestyrelsen i Fagligt Byggeri ved 3F Aalborg.

- I dag (fredag red.) har jeg fået besked om, at de andre håndværkere vil bakke dem om, så de har indgået en sympatistrejke i solidaritet over for deres udenlandske kollegaer, siger han.

Læs også Litauiske håndværkere strejker stadig

De litauiske håndværker har ikke modtaget deres løn for august måned, og deres arbejdsgiver Rectus Byg skylder dem i alt 200.000 kroner i pension og feriepenge.

- Der er ingen anden vej end at sætte sig, indtil man får sine penge. Det er alfa og omega at få sin løn til tiden og gør man ikke det, skal man gøre opmærksom på det, siger Reidar Kogstad. 

Det er tilladt for de litauiske håndværkere at strejke, da de ikke er på overenskomst, men til gengæld må de danske kollegaer ikke nedlægge arbejdet.

- Jeg er på vej ud for at orientere dem om, at de skal arbejde igen, for deres strejke er overenskomststridig, så ellers ender de i Arbejdsretten, fortæller Reidar Kogstad.