LIGE NU:

Ordkraft afholdes i 2021 i alternativ udgave

Der vil blandt andet være digitale begivenheder, som kan streames hjemmefra samtidig med at flere fysiske lokationer tages i brug.

Ordkraft vender tilbage i 2021. Det har bestyrelsen for ord- og litteraturfestivalen besluttet. I en pressemeddelelse skriver de, at de ikke kan holde til at være væk to år i træk.

Men selvom festivalen vender tilbage fra den 8. til den 10. april 2021, vil det ikke være i den vante form.

- Vi er ikke så naive at tro, at alle restriktioner i forbindelse med bekæmpelsen af covid-19 vil være væk om et halvt år, heller ikke selvom der skulle komme en effektiv vaccine, siger Ordkrafts formand, Jørgen Pyndt.

- Derfor arbejder vi på at lave en festival, hvor vi udnytter de fysiske rammer optimalt i forhold til de myndighedspåbud, der gælder til den tid – og så giver vi for første gang vores festival en betydelig digital dimension ved at streame fra en lang række af de events, der er på den tre dage lange festival, uddyber han.

Vil ud til flere

Ordkrafts redaktion er i gang med at stykke programmet sammen, og her kommer de til at kigge på flere lokaler end blot dem i Nordkraft. Det er blandt andet de nærtliggende Musikkens Hus og Utzon Center, som er i kikkerten. Men der er også andre lokationer på brættet.

- Vi arbejder med en ide om at flytte en masse Ordkraft-arrangementer ud til forsamlingshuse i Aalborgs omegn, til beboerhuse og andre steder, hvor folk mødes i sociale sammenhænge, siger bestyrelsesmedlem Johannes Andersen.

Det handler i første omgang om at få fordelt gæster ud over flere arealer, så man kan overholder regler om eventuelle forsamlingsforbud, men der er også en anden hensigt med udflytningen.

- Det kan pludselig få Ordkraft ud til mennesker, som vi ellers aldrig er i kontakt med. Vi bringer ganske enkelt Ordkraft mere ud til folket, og hvis det viser sig at blive en succes, så har vi jo lagt et spor ud, som vi kan bruge i fremtiden, siger Johannes Andersen.

I år ville det have været tiende gang i træk, at festivalen afholdes, men på grund af coronakrisen, blev årets festival aflyst.