LIGE NU:

Overkommelig boligjagt i Aalborg

Selvom rekord mange studerende netop er optaget på uddannelser i Nordjylland, så bliver boligjagten i Aalborg slet ikke så hård som i andre store studiebyer.

Flere end 7500 nye studerende begynder deres studier i Nordjylland efter sommerferien. Langt de fleste af dem skal bo i Aalborg, og selvom det kan være svært at finde det helt rigtige til den helt rigtige pris, så er der boliger nok til alle, lyder det fra studieboligformidleren AKU Aalborg.

En af dem som skal flytte i nærmeste fremtid er Cecilie Zacho Jørgensen, som lige nu bor hjemme hos sin far i Nibe. Hun har i dag fået en lejlighed med to værelser i bydelen Vejgaard. Lejligheden er anvist af AKU Aalborg.

- Jeg er simpelthen så glad. Det betyder rigtig meget for mig, at jeg kan få mit eget uden at skulle dele køkken og bad med andre, siger Cecilie Zacho Jørgensen.

Cecilie Zacho Jørgensen skal læse til serviceøkonom på den internationale linje. Allerede den 15. august kan hun flytte ind i sin nye lejlighed til godt 4000 kroner om måneden.

- Det var vigtigt for mig at få et ordentligt køkken og et ordentligt badeværelse. Jeg har fået min første prioritet. Det kan ikke være bedre, siger Cecilie Zacho Jørgensen.

Tomme lejemål

AKU Aalborg disponerer over 7900 lejemål og har lige nu 4600 personer på venteliste. Alligevel forventer AKU Aalborg, at alle har bolig i løbet af de næste par måneder. Faktisk behøver man slet ikke være boligløs, hvis man står og mangler et sted at bo med det samme. AKU Aalborg har lige nu godt 100 tomme lejemål.

- Det skyldes primært to ting. Enten at det er forholdvis dyre boliger, eller at det er en bolig uden eget bad eller køkken. Det er typisk de to faktorer vi ser, at der spiller ind, forklarer Jane Knudsen, kontorleder hos AKU-Aalborg.