LIGE NU:

Klar til studiestart? Få gode råd til boligsøgningen

Er du én af de 7674 kommende studerende, der har netop fået bekræftet, at de er optaget på en videregående uddannelse her i Nordjylland? Så står du måske også midt i jagten på en studiebolig. Få gode råd lige her.

 Lige nu står der cirka 4600 på venteliste til en studiebolig i Aalborg. Cirka halvdelen af dem er nye studerende, der tager hul på deres studie i august eller september.

Og er du én af dem der allerede står på venteliste til en studiebolig, så er der gode chancer for, at du får en bolig. I hvert tilfælde hvis du har fulgt ét af de nedenstående råd og har søgt bredt. Der er nemlig flere studieboliger i Aalborg, hvor der slet ikke er en venteliste.

- Det skyldes primært to ting. Enten at det er forholdvis dyre boliger, eller at det er en bolig uden eget bad eller køkken. Det er typisk de to faktorer vi ser, at der spiller ind, forklarer Jane Knudsen, kontorleder hos AKU-Aalborg, der står for at anvise kollegie- og ungdomsboliger.

Søg tidligt - og søg meget

Hvis hun skal fremhæve de to bedste råd til at få en studiebolig i Aalborg, så er det at komme i gang med søgningen så hurtigt som muligt - og at søge så bredt som muligt.

- Du kan faktisk allerede komme på venteliste et år før, du forventer at starte på dit nye studie. Så hvis du allerede nu ved, at du vil søge ind på et studie næste år, så kan du allerede blive oprettet på ventelisten i september i år. Og på ventelisten er det indmeldelsesdatoen der afgør, hvor du står på listen, forklarer Jane Knudsen.

Og glem alt om at få en bolig, hvis du regner med at få to værelser som enlig ansøger, eller bare skal bo et stenkast fra centrum. Faktisk anbefaler AKU, at du søger helt op imod 60-70 forskellige boliger. Jo flere muligheder, jo hurtigere vil du få noget tilbudt.

Boliggaranti

Hvis du så ikke har fået skrevet dig på den der venteliste for et år siden - er alt håb så ude? Nej, forsikrer Jane Knudsen.

Som noget nyt har Aalborg Kommune nemlig oprettet en såkaldt boliggaranti for nye studerende. Det betyder, at du vil blive tilbudt en studiebolig i efterårssemestret eller senest den 15. december i år. Men så skal du også sige ja til den bolig, du bliver tilbudt. Ellers bortfalder garantien.

Boliggarantien er en udvidelse af Tag over hovedet-ordningen, hvor kommunen de senere år har garanteret nye studerende et tag overhovedet til studiestart - typisk i form af for eksempel et værelse på vandrehjem. Den ordning fortsætter også, men det nye er altså, at du er garanteret din egen bolig.

Lige nu er der cirka 7900 studieboliger i Aalborg. Og der er nye på vej. Senere på året står det gamle Park Hotel klar som studieboliger, lige som der også snart er nye boliger på Spritten.

Herunder kan du se alle AKU´s gode råd til at få tag over hovedet, inden du skal til at fylde ny viden ind i det.

Sådan finder du en studiebolig i Aalborg

 

 

 

afskedsbrev, 9. april, modstandsmand, dødsdømt,

play Afskedsbreve læses højt: Nordjyske Asger Mørup blev henrettet af tyskerne

Politi blå blink 112

Politiet konfiskerer Audi efter thybo kører 100 km/t for hurtigt

Skagen klit 8

Afgørelsen i klitsagen er udskudt: Dommen falder først om to uger

Thomas Kastrup

play Borgmesteren vendte om: Thomas Kastrup-Larsen var først imod Egholm-linjen. Så blev han borgmester og skiftede mening

afskedsbrev, 9. april, modstandsmand, dødsdømt,

play Afskedsbreve læses højt: Nordjyske Asger Mørup blev henrettet af tyskerne

Politi blå blink 112

Politiet konfiskerer Audi efter thybo kører 100 km/t for hurtigt

Skagen klit 8

Afgørelsen i klitsagen er udskudt: Dommen falder først om to uger

Til forsiden

Til forsiden