Pirates i knæ i finaleserien efter nyt nederlag

Ishockeyspillerne fra Aalborg Pirates tabte også den anden finalekamp mod Rungsted Seier Capital og er nu bagud med 2-0 i serien.

Aalborg Pirates formåede ikke at komme på tavlen i finaleserien om det danske mesterskab i ishockey, da nordjyderne søndag mødte Rungsted Seier Capital på hjemmebane i den anden kamp i finaleserien.

Gæsterne fra Sjælland scorede tidligt i alle tre perioder, og det betød, at de trak det længste strå og vandt 3-2. Dermed fører Rungsted nu med 2-0 i kampe i finaleserien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Det var et Aalborg-hold uden en karantæneramt Julian Jakobsen, der skøjtede på isen til søndagens kamp, hvor der var første faceoff allerede klokken 12. Pirates-kaptajnen var blevet idømt en kamps karantæne for en voldsom tackling i den første finalekamp. Gæsterne var dog heller ikke i stærkeste opstilling, da flere af Rungsteds profiler sad ude med skader.

I den første finale fredag aften var det først med mindre end tre minutter tilbage af tredje periode, at kampens første scoring faldt, men søndag middag kom der hurtigt aktivitet på måltavlen. Der var spillet tre minutter og 47 sekunder, da Morten Jensen sendte pucken i mål og bragte gæsterne fra Rungsted foran.

Pirates fik hul på bylden

Aalborg Pirates formåede ikke at dominere spillet i samme grad, som de gjorde i den første finalekamp, men efter 13 minutters spil lykkedes det nordjyderne at score for første gang i serien og udligne til 1-1.

Backen Lasse Bo Knudsen afsluttede fra distancen, og holdkammeraten Jeppe Jul Korsgaard skærmede Rungsted-målmand Cristopher Nihlstorps udsyn, så pucken gik hele vejen ind over mållinjen.

Kort efter fik Aalborgs Ben Duffy en stor chance for at bringe piraterne i front, da pucken blev spillet ind foran Rungsted-målet, hvor canadieren stod helt fri. Duffys afslutning med baghånden manglede dog nogle centimeter for at snige sig ind på den rigtige side af stolpen.

Aalborg-backen Carl Neill forsøgte sig med et slagskud fra distancen i de sidste sekunder af første periode, men kom ikke på måltavlen i perioden, som sluttede 1-1.

Uventet målscorer slog til igen

I begyndelsen af anden periode måtte hjemmeholdets Nikolaj Carstensen en tur i straffeboksen for en holding, og i det efterfølgende powerplay fik Rungsted etableret sig i Aalborgs zone. Shane Hanna fik afsluttet, George Sørensen i Aalborg-målet fik ikke pareret pucken og så førte Rungsted med 2-1.

Midt i perioden kom gæsterne igen i overtal, og efter få sekunders powerplay fik Alex Wideman sendt et skud på overliggeren. Det nærgående forsøg blev den eneste store chance, Rungsted kom frem til, inden piraterne igen blev fuldtallige.

Efterfølgende gik minutterne, uden at nogle af de to finalemandskaber fik skabt større chancer. Aalborg Pirates så ud til at skulle bruge pausen mellem anden og tredje periode på at lægge en plan for, hvordan de kunne få udlignet, men Lasse Bo Knudsen sørgede for, at det ikke blev nødvendigt.

Med lidt over et minut tilbage af midterperioden var den fysisk stærke back igen på pletten og scorede sit andet mål i kampen. En ganske bemærkelsesværdig præstation af Lasse Bo Knudsen, som kun stod noteret for to scoringer i alt i denne sæson før søndagens kamp.

Tredje periode begyndte - til Pirates-spillernes frustration - ligesom de to første perioder. Rungsted fik lagt et tryk omkring Aalborg-målet og bragte sig foran for tredje gang i opgøret, da Mathias Hansen overlistede George Sørensen.

Hjemmeholdet skulle dermed på jagt efter endnu en udligning, og den jagt fortsatte i resten af kampen. Det lykkedes nemlig ikke nordjyderne at få fremtvunget helt åbne målchancer, og i slutfasen blev målmand George Sørensen erstattet med en ekstra markspiller i forsøget på at fremtvinge en udligning.

Der blev ikke scoret mere i kampen, og Aalborg måtte se sig slået igen. Pirates er nu bagud med 2-0 i serien, hvor tredje kamp spilles tirsdag aften i Rungsted.