Pirates klatrer henover høgene i tabellen efter sejr over Herlev

En komfortabel føring blev til en spændende afslutning for Aalborg Pirates i kampen mod Herlev Eagles.

Bare fire minutter gik der, før de regerende mestre fra Aalborg Pirates satte sig på aftenens hjemmekamp, da Mike McNamee bragte nordjyderne foran 1-0.

Føringen kom aldrig for alvor i fare resten af kampen, selvom der blev scoret yderligere seks mål. Ved udgangen af første periode udbyggede Michael McNamee piraternes føring med assist af Julian Jakobsen og Thomas Spelling.

Dermed var der lagt op til pres fra Herloev-holdet i anden periode, men om det var det, der fik bægeret til at flyde over for Christoffer Gath efter otte minutters spil i anden periode er uvist. Men i hvert fald blev han sendt direkte i omkldningsrummet med matchstraf efter at have nikket en skalle.

Tumulten udnyttede piraterne til at bringe sig foran 3-0 midt i anden periode med en scoring af Martin Højbjerg.

Men den solide føring fik ikke holdene til at slappe af. Bare 90 sekunder senere kom Eagles på tavlen med Jesper Thörnbergs reducering til 3-1, men inden holdene gik til pause sørgede Jonathan Brinkman Andersen for at udbygge den nordjyske føring til 4-1 med assist af Thomas Spelling.

Derefter kom der pres på det nordjyske forsvar. Efter fem minutter kom Jesper Thörnberg igen på måltavlen med sin anden scoring og reducering til 4-2. Da Julian Jakobsen blev vist ud med fem minutter tilbage af kampen, udnyttede Eagles powerplayet, og Remy Giftopoulos fik bragt føringen ned til bare et mål.

I et desperat forsøg på at fremtvinge en udligning, erstattede Herlev Eagles målmand Clint Windsor med en markspiller, men det blev ved 4-3.

Sejren betyder, at de to nordjyske hold skifter plads i tabellen. Pirates ligger nu nummer tre med 42 point - á point med SønderjyskE, der indtager ligaens andenplads. Helt i top med 11 points forspring troner Rungsted Seier Capital, som vandt i Frederikshavn med 4-2.

I næste kamp, der spilles på fredag, skal piraterne til Hvidovre.