LIGE NU:

Plejehjemsleder: Tillykke for Søren da, det er en stor dag

Tina Møllers spontane glæde søndag formiddag var ikke til at tage fejl af. Hun er leder af det plejehjem, der med et kom på verdenskortet, da det var der, beboerne som nogle af de første i landet fik den længe ventede vaccine mod corona.

Skal man sige tillykke?

Ja, tillykke for Søren da, det er en stor dag, lød det fra Tina Møller, da de første af de 100 beboere på plejehjemmet Birkebo var igennem vaccinen.

Samtlige beboere på plejehjemmet har valgt at takke ja til tilbuddet om at blive vaccineret, og ligeså har personalet på stedet. I første omgang er det dog kun det personale, der er på arbejde søndag, der bliver vaccineret, siden kommer resten til.

Plejehjemslederen roser i store vendinger sine ansatte for igennem mange måneder efterhånden at have tacklet hverdagen med corona-virus lurende lige om hjørnet hele tiden.

- Det har været en hård tid, beboerne har savnet deres pårørende, de ansatte har været så fagligt dygtige og så disciplineret – de har været på arbejde, og så har de været hjemme, de har faktisk ikke foretaget sig noget siden marts af frygt for at bringe smitten ind på plejehjemmet , siger Tina Møller.

Det var kort før jul, det blev kendt, at det kunne lade sig gøre at gå i gang med at vaccinere i Danmark allerede i år. Og Sundhedsstyrelsen besluttede da, at første vaccination mod covid-19 skal gives nogenlunde samtidig i alle fem danske regioner.

Og det var i dag, det blev den historiske dag.

- Jeg troede egentlige ikke, at jeg ville blive så berørt, men jeg fik en klump i halsen, da de første blev vaccineret, siger Tina Møller og tilføjer, at det bliver godt at komme på den anden side.

Det var læge Hans West fra Familielægerne i Aalborg, der stod for det første stik til plejehjemsbeboer Chresten Baisgaard.

- Det er klart, at det er ikke hver dag, man får lov at give den første vaccine mod sådan en træls sygdom som covid-19, så det er da en stor dag, men nu er jo vi her i Nordjylland, så vi tager det stille og roligt, siger Hans West.

Og også for lægen var det en særlig dag.

- Det er klart, at det er ikke hver dag, man får lov at give den første vaccine mod sådan en træls sygdom som covid-19, så det er da en stor dag, men nu er jo vi her i Nordjylland, så vi tager det stille og roligt, siger Hans West.

Vaccinationerne på plejehjemmet Birkebo er gået over al forventning, og der har ikke været nogen sten på vejen.

Lægehuset stillede søndag morgen med fem læger og to sygeplejersker til at klare opgaven med at vaccinere de godt 100 beboere samt personale.