Politiet langer ud efter diskotek ovenpå dokumentar om drugging: - Stygge vil blive indkaldt til en alvorlig samtale

Nordjyllands Politi vil kigge på kontroltryk og civile patruljer efter dokumentar om drugging.

- Vi synes, der er noget, der er bekymrende her i forhold til den ligyldighed, som nogen udviser i forhold til det at være i besiddelse af og salg af narkotika i nattelivet.

Det var med særdeles alvorlig mine at Nordjyllands Politi her til morgen reagerede på den omfattende mængde af stoffer i Aalborgs natteliv - og de historier om drugging, der blev vist i TV2-dokumentaren, 'Drugged i nattelivet'.

Stoffer i Aalborgs natteliv er dog ikke en ny udfordring for Nordjyllands Politi.

- Vi har en vedvarende indsats i og omkring Jomfru Ane Gade med vores civilbetjente og med uniformeret betjente i forhold til at bekæmpe det her problem, siger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Sune Myrup.

Alligevel finder dokumentaren frem til flere end 50 tilfælde af unge mennesker, der mener, at de har fået puttet stoffer i deres drink, såkaldt drugging.

- Der et problem med narkotika i nattelivet, og vi kan også se på antallet af sager, vi laver, at vi relativt ofte støder på kokain og andre hårde narkotika i nattelivet, siger vicepolitiinspektøren

Det er især ét diskotek, som dokumentaren finder ud af, der florerer stoffer på:

Club Stygge på Vesterå.

Og det vil Sune Myrup ikke vende det blinde øje til

- Det, der er kommet til at ske, det er, at Stygge vil blive indkaldt til en alvorlig samtale her på politigården om de forhold, som I har dokumenteret. Det her med, at man ikke er en aktiv medspiller i forhold til at bekæmpe narkotika, som vi ud fra jeres dokumentar kan se, at vi ikke er helt enige om, jamen det bliver vi nødt til at få en snak om.

Drugging

En påtvungen forgiftning skyldes ofte, at du har indtaget et bedøvende middel, uden at du selv var klar over det (eksempelvis "noget i drink").

Hensigten kan være tyveri eller at opnå seksuelt samkvem, eksempelvis voldtægt.

Drugging finder eksempelvis sted på værtshuse eller diskoteker.

Der anvendes ofte lugt-, farve- og smagsløse hurtigtvirkende stoffer, eksempelvis alkohol, benzodiazepiner eller GHB (gammahydroxybutyrat, fantasy, flydende ecstasy)

Symptomer kan være, at din bevidsthed er påvirket, og at du har svært ved at huske noget.

Kilde: Sundhed.dk

I Aalborg Kommune har politiet et samarbejde med kommunen og restauratører og dørmænd, som hedder Tryg Aalborg. 

Her er et af de vigtigste formål at bekæmpe og holde narkotikaen ud ud af Jomfru Ane Gade og Aalborgs natteliv.

- Det skuffer os i Nordjyllands Politi, at vi kan se, at det, som vi troede, var en aftale, viser sig ikke helt bliver overholdt, siger vicepolitiinspektør Sune Myrup.

Indsatsen skal skærpes

I følge vicepolitiinspektøren er narkomiljøet notorisk lukket. Det er både svært for politiet at få oplysninger fra miljøet, ligesom at folk ikke vil tale med politiet om det.

Derfor hilser Nordjyllands Politi TV2 Echo-dokumentaren velkommen.

- Så det, at I nu har dokumenteret de her ting, det gør, at vi i hvert fald har noget konkret at tage udgangspunkt i. Det gør så også, at vi er nødt til at gå ind og se på, om den her tyngde, vores indsats har i Jomfru Ane Gade - er den stor nok, eller skal vi til at justere det kontroltryk, som vi leverer dernede? spørger han, og tilføjer om de betjente - både uniformerede og civil, der har deres gang i og omkring 'Gaden' i weekenderne.

- Der går vi ind og kigger nu, om den indsats skal justeres op.

Ved du noget om sagen?

Så hører TV2 Nord gerne fra dig. Klik herunder eller send en mail til redaktion@tv2nord.dk

Tip os

Sådan svarer Club Stygge

I et skriftligt svar til TV2 Nord skriver Club Stygge, at det fremgår af en aktindsigt, at der siden 2018 kun har været seks sager om stoffer på Club Stygge.

- Seks narkoanmeldelser er selvfølgelig i den bedste af alle verdner seks for mange – også på hele fem år. Men på ingen måde værre, end hvad beværtninger også kæmper med andre steder i Aalborg. Tværtimod, skriver daglig leder Mark Benzon. 

- På Stygge har vi en klar skriftlig personalepolitik, der indskærper alle ansattes pligt til at stoppe narkotikabrug og så vidt muligt reagere også blot på mistanke. Hver aften har vi minimum fire sikkerhedsvagter, flere end de fleste steder i byen, der blandt andet håndhæver dette punkt og helst stopper eventuelt narkotrafik allerede ved indgangsdøren, lyder det videre fra Mark Benzon.

Det har ikke været muligt for TV2 Nord at stille opfølgende spørgsmål til Club Stygge og daglig leder Mark Benzon.

Se hele interviewet med Sune Myrup i toppen af artiklen.


Seneste nyt

fra Nordjylland