02:48

Lørdag aften fandt endnu et knivstikkeri sted i Aalborg. Dermed er antallet af knivepisoder i og omkring Aalborg oppe på fire på under en uge. Mens Nordjyllands Politi opfatter torsdagens knivepisode i Klarup som en isoleret hændelse, mener de, at der er en sammenhæng mellem de øvrige tre.

Politiet ser sammenhæng mellem knivstikkerier

Nordjyllands Politi indsætter intensiv patruljering efter tre tilfælde af knivstikkeri i Aalborg.

Lørdag aften var der endnu en gang et større slagsmål i Aalborg, hvor en person blev stukket i ryggen.

Det er fjerde knivstikkeri på blot fem dage, og politiet arbejder nu ud fra en teori om, at der kan være sammenhæng mellem tre af episoderne.

Af hensyn til efterforskningen kan vicepolitiinspektør Anders Uhrskov ikke kommentere på den præcise sammenhæng.

- Men jeg kan sige så meget, at der er tale om uoverensstemmelser internt mellem nogle unge mennesker, der udvikler sig og eskalerer, siger vicepolitiinspektøren.

Læs også Mand stukket i ryggen ved større slagsmål

Tirsdag aften blev en 19-årig mand stukket overfladisk i bagdelen under et slagsmål på Havnefronten i Aalborg. Syv timer senere blev en 21-årig mand overfaldet og stukket overfladisk i bagdelen på et stisystem i Aalborg Øst.

Lørdag aften var der så slagsmål på Vesterbro i Aalborg, hvor en mand blev stukket overflask i ryggen med en kniv.

01:49

Video fra 27. maj: Tirsdag aften og natten til onsdag er to yngre mænd blevet overfaldet med knivstik i Aalborg.

Luk video

Torsdag aften blev en 16-årig dreng desuden stukket i benet efter et slagsmål i Klarup, men Nordjyllands Politi mener ikke, at der er sammenhæng mellem episoden i Klarup og de tre andre episoder.

Skruer op for patruljetrykket

Nordjyllands Politi efterforsker knivstikkerierne intenst. Udover den massive efterforskning af de tre sager i Aalborg, har politiet indledt en såkaldt tryghedsskabende patruljering i og omkring byen.

- Vi har skruet op for patruljetrykket, så man vil se en hel del mere politi i især Aalborg end normalt. Knivstikkeri i det offentlige rum er helt uacceptabelt, siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Han understreger, at den almindelige borger ikke har noget at være bange for.

- Det er intet i vores efterforskning, som tyder på, at borgerne skal frygte at blive involveret i det her. Det er en klar intern uenighed, siger Anders Uhrskov.

Læs også Knivstikkerier i Aalborg efterforskes intenst: - Det er holdt internt