Robotter på skoleskemaet: - Det er vejen frem
En helt ny studieretning med et særligt fokus på robotter har set dagens lys på Aalborg Tekniske Gymnasium. Og den slags arbejdskraft vil blive efterspurgt i fremtiden, lyder det fra skolens uddannelsesleder.
Siden 1. november har 27 elever på Aalborg Tekniske Gymnasium udgjort den første klasse på den nye studieretning Robotteknologi.
Studieretningen har et særligt fokus på programmering, som eleverne har på B-niveau. De øvrige studieretningsfag er fysik og matematik på A-niveau.
Andreas Aagaard Vejs er en af de elever, der har valgt den nye studieretning.
- Normalt ville jeg have valgt Fysikkens Verden (en anden studieretning med fysik på A-niveau, red), fordi jeg interesserer mig meget for fysik og matematik. Men så tænkte jeg, at lige så godt kunne vælge en linje med programmering. Det er meget sjovt og det er godt at kunne, siger han.
Han fortæller desuden at de første dage har været ret overskuelige, da han og sine studiekammerater allerede har stiftet kendskab med programmering af egen interesse.
Og det er ifølge uddannelsesleder på Aalborg Tekniske Gymnasium noget af det, der gør, at der er blevet plads til den spritnye studieretning.
- Det er en meget nutidig studieretning, fordi den henvender sig til et segment, som i forvejen sidder derhjemme og arbejder med programmering, siger Peter Toftemark, der er uddannelsesleder på Aalborg Tekniske Gymnasium.
En nemmere fremtid
Programmører kan blive en eftertragtet vare i fremtiden og det er blandt andet derfor, studieretningen er blevet oprettet.
- Ifølge en undersøgelse fra Aalborg Universitet, så vil der i fremtiden være rigtig stor efterspørgsel på arbejdskraft indenfor robotteknologi i Nordjylland, så vi håber på, at de kan udfylde en lokal rolle, lyder det fra uddannelseslederen.
Og netop mulighederne i fremtiden er også en af grundene til, at Andreas Aagaard Vejs har valgt linjen.
- Man kan jo hjælpe folk uden at være til stede. For eksempel robotplæneklippere. Der behøver jo ikke at være en person til at slå græsset, så det bliver nemmere. Det er jo vejen frem, siger han.
Selvom fremtidsmulighederne for eleverne på uddannelsen ser lovende ud, så er der stadig en bestemt gruppe, som ikke er repræsenteret blandt eleverne på den nye studieretning.
Det er jo en ren drengeklasse. Hvor er pigerne henne?
- De er på vores andre studieretninger, men det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil have flere piger og det skal vi også arbejde med, slutter uddannelseslederen.