LIGE NU:

Rolig weekend i Aalborg trods nye restriktioner

Aalborgenserne har taget godt imod de skærpede restriktioner i den første weekend, lyder det fra politiet.

Nedlukningen af Aalborg har indtil videre ikke givet mere arbejde til politiet. Generelt er nordjyderne gode til at overholde de regler, der gælder, lyder meldingen.

- Det har ikke givet anledning til, at vi er blevet lagt ned med anmeldelser. Faktisk tværtimod. Det er vores opfattelse, at folk overholder det, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Poul Fastergaard.

Tilbage i foråret, da hele landet blev lukket ned, førte det til en del anmeldelser om for høj musik – det som politiet kalder for ’musik til ulempe’.

- Der har været det musik til ulempe, som der plejer at være en lørdag nat. Hverken mere eller mindre. Det har faktisk været en rolig weekend, siger vagtchefen.

Nordjysk deltagelse i piratfest

Men det er ikke alle nordjyder, der følger reglerne. TV Midtvest beretter søndag, at 45 personer på mellem 50 og 70 år vil blive sigtet for at overtræde forsamlingsloftet, da de var til piratfest i en nedlagt virksomhed i Holstebro. Ifølge TV Midtvests oplysninger kom gæsterne fra blandt andet Nørresundby, Hadsund og Løgstør.

Da festen ikke blev holdt i et privat hjem, kan alle gæsterne se frem til en bøde på 2.500 kroner. I øjeblikket er forsamlingsloftet nemlig på 10 personer.

Ifølge Poul Fastergaard har der ikke været lignende eksempler i Nordjylland, men politiet er opmærksomme på det.

- Det er sådan noget, vi er opmærksomme på og forsøger at få opsnappet. Særligt her omkring julen. Vi er klar til at rykke ud og undersøge omstændighederne, for der er forskel på, om det er privat bolig eller offentligt tilgængeligt, siger vagtchefen.