LIGE NU:

Seriefodbolden sparket i gang efter nedlukningen: - Dejligt at være sammen igen

Søndag vendte mange fodboldklubber i Nordjylland tilbage til seriefodbolden, da turneringen startede op igen efter næsten fire måneders nedlukning. En af de klubber var Storvorde/Sejlflod Boldklub, der i dag tørnede sammen i et lokalbrag mod Mou IF.

- Gutter, kom ned og varm lidt op!

Den besked fra træner Kristian Bak Henriksen havde mange af spillerne i Storvorde/Sejlflod Boldklub måttet ventet længe på.

Der var lagt op til det helt store lokalopgør, da serie 5-drengene fra Storvorde/Sejlflod Boldklub søndag mødte Mou IF. Det skete efter en pause på næsten fire måneder, hvilket åbenbart bliver tydeligt på banen.

- Formen er, som den plejer at være - nærmest ikke-eksisterende. Men det er jo ikke derfor, vi spiller. Det er mere for hyggens skyld, siger Kristian Bak Henriksen.

PH 050421 19 IN Gensynsglæde på grønsværen Still
Foto: Thomas Hansen

- Vi plejer at spille os i form. Så at komme ud at få spillet de her kampe det er dejligt. Så skulle vi gerne kunne få smidt nogle af de kilo, der kommer på i løbet af vintersæsonen, supplerer hans holdkammerat Christian Flou Sørensen.

Fællesskabet i klubben har været savnet

Det er første gang, de har spillet siden nedlukningen 15. december, og gensynet har ifølge flere af spillerne været tiltrængt.

- Bare at komme ud at røre sig. Og så være sammen med holdkammeraterne igen, siger Jakob Ertmann.

- Det var jo som køer på græs. Det har været super dejligt, siger Lasse Løystrup Pedersen.

For to uger siden blev forsamlingsloftet for udendørs idræt hævet til 50 personer, og i torsdags begyndte turneringen for seriefodbold. Spillerne skal klæde om hjemmefra og må ikke forsamles i klubhuset.

- Det savner vi da. Vi spiller jo ikke så meget for at vinde kampen, vi spiller mere for at hygge os og have det sjovt. Vi savner at kunne komme i omklædningsrummet og lave noget bagefter, siger Lasse Løystrup Pedersen.

Og når spillerne snakker om tiden efter corona, snakker de hverken om guldmedaljer eller oprykning.

- Jeg glæder mig til at kunne følge de andre i klubben, være tilskuer og komme ud at få en øl, siger Christian Flou Sørensen.

- Vi har en julefrokost, vi har fået udskudt et par gange. Så vi glæder os da til, at vi kan få noget rigtig mandehygge der, siger Lasse Løystrup Sørensen.

Gutterne fra Storvorde/Sejlflod Boldklub måtte se sig slået af Mou IF, der gik fra søndagens kamp med en sejr på 4-2.

PH 050421 19 IN Gensynsglæde på grønsværen Still2
Foto: Thomas Hansen