Skuddrama i Aalborg - flere sendt bag tremmer

I alt fire er nu varetægtsfængslet.

To unge mænd på henholdsvis 17 og 22 år er i dag blevet varetægtsfængslet i fire uger. 

Det oplyser efterforskningsleder Martin Rolighed fra Nordjyllands Politi i dag til TV2 Nord.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre i retten i Aalborg og begyndte klokken 10. Det var ikke småting de to formodede gerningsmænd var sigtet for. Tværtimod. De var nemlig sigtet for 'medvirken til forsøg på drab' samt 'ved på hensynsløs måde at forvolde fare for nogens liv eller førlighed', lød det fra politiet.

De to sigtede blev i går anholdt af Nordjyllands Politi. Årsagen til anholdelserne skal ses i lyset af en dramatisk skudepisode, som udspillede sig 25. august, da der blev affyret skud tæt på Hovedbiblioteket under Aalborg Regatta.

En hændelse, der har skabt frygt i området.

- Vi har fra første færd efterforsket intenst i sagen. Afhørt vidner, samt sikret overvågningsmateriale og tekniske spor fra gerningsstedet. Disse efterforskningsskridt har samlet set gjort, at vi nu har kunne identificere og anholde to af de formodede gerningsmænd, sagde efterforskningsleder Martin Rolighed fra Nordjyllands Politi mandag eftermiddag.


Holder alle muligheder åbne

Skuddramaet foregik i krydset mellem Nyhavnsgade og Rendsburggade. De foreløbige undersøgelser viser, at der blev affyret skud mod en sort Volvo, som er i politiets varetægt. 

Politiet rykkede ud med maskinpistoler og skudsikre veste.
Politiet rykkede ud med maskinpistoler og skudsikre veste.

Allerede 26. august blev en mand anholdt efter skudepisoden. Han er sigtet for et forhold, der relaterer sig til sagen, ligesom en fjerde person er det. Ifølge Martin Rolighed omhandler det fund af skydevåben. Alle fire er varetægtsfængslet.

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke afvise, at der den kommende tid vil ske flere anholdelser/sigtelser i sagen. Vi efterforsker fortsat og holder alle muligheder åbne, konstaterede efterforskningslederen mandag.

Motivet for skyderiet er endnu uvist. 


Seneste nyt

fra Nordjylland