LIGE NU:

Syv danskere fra Wuhan er landet i Aalborg

De landede i Aalborg Lufthavn i nat og skal nu testes for coronavirus.

Klokken 01.15 natten til mandag landede syv danskere fra Wuhan i Aalborg Lufthavn.

Det oplyser Udenrigsministeriet til TV 2.

Dermed er det tredje hold danskere nu evakueret fra Kina til Danmark.

31. januar og 2. februar vendte 11 danskere hjem med fly til Roskilde Lufthavn, efter at de var blevet evakueret fra Kinas Hubei-provins, hvor det menes, at coronavirussen stammer fra.

Når borgerne ankommer til Danmark, vil de blive testet for coronavirus.

Selv hvis de ikke er smittede, vil de ud fra et forsigtighedsprincip blive sat i hjemmekarantæne.

Under hjemmekarantænen, der varer 14 dage, tjekker de pågældende personer deres temperatur flere gange dagligt og er desuden i kontakt med sundhedsfagligt personale.

Onsdag blev en dansk statsborger transporteret med ambulance fra Belgien til Aarhus Universitetshospital. Vedkommende var om bord på et fly til Belgien, hvor en belgisk borger var smittet. Men hverken vedkommende eller de 11, der tidligere er evakueret fra Hubei-provinsen, er testet positiv for coronavirus.

For hele Kina var dødstallet ved udgangen af søndag opgjort til 908 personer, mens 40.171 var bekræftet smittet. Det oplyser Kinas nationale sundhedskommission mandag, skriver nyhedsbureauet AFP.

Langt de fleste smittetilfælde og dødsfald er registreret i Kina, men smitten er dog også registreret i adskillige andre lande, herunder Sverige, Finland og Belgien.

Søndag blev en person bekræftet smittet på den spanske ferieø Mallorca.