01:40

Trillingsgaards plads indviet i Holstebro

Den legendariske kulturkøbmand Ernst Trillingsgaard er blevet udødeliggjort med en plads i Holstebro, hvor karrieren startede.

Han har status som Danmarks ubestridt bedste kulturkøbmand, og da han i foråret takkede af som direktør i Aalborg Kongres og Kultur Center for at blive deltidspensionist sagde han farvel til en mere end 50 år lang karriere i dansk showbusiness.

Det er naturligvis Ernst Trillingsgaard, der er tale om. Manden der fra 1965 til 1985 var direktør i Holstebro-hallen og som den første fik Dirch Passer til at optræde i provinsen. I 1985 kom han til Aalborg Kongres og Kultur Center som direktør og den post bestred han med enorm succes frem til sin selvvalgte pensionering i foråret.

Man kan altså skrive mange og lange ord om Ernst Trillingsgaards arbejde og præstationer, og ingen vil bestride dem. 'Trille' er en levende legende.

Læs også Venner om Trille: Han er enestående

Legenden blev torsdag i denne uge udødeliggjort, da man udenfor Musikteatret, som Holstebro-hallen hedder nu, døbte forpladsen Trillingsgaards plads.

- Det har jeg aldrig nogensinde drømt om, det har jeg aldrig nogensinde tænkt på. Ikke i mine vildeste drømme har jeg tænkt, at jeg som ganske almindelig mand skulle få en plads opkaldt efter mig, lød det fra Ernst Trillingsgaard, der selv holdt tale, da pladsen blev indviet.

- Det er en kæmpe, kæmpe dag for mig. Tusind tak, fortsatte han.

'Trilles' tjans som direktør i Aalborg Kongres og Kulturcenter er blevet overtaget af Nikolaj Holm. På mandag besøger de sammen TV2 Nords program Nordliv for at tale om den kommende sæson i AKKC, der er planlagt af Ernst Trillingsgaard, men føres ud i livet af hans efterfølger. Det er klokken 19.50.

Læs også Nicolaj Holm er ny direktør for Aalborg Kongres og Kultur Center