06:15

TV2 Nords fodboldekspert: - Jeg tror på Aab og Hobro

Lørdag spiller Aab på udebane mod Silkeborg. Hobro sparker Superligaen i gang mandag. Begge hold har store chancer, vurderer ekspert Hans Peter Rytter.

Så ruller bolden igen i Superligaen. Efter en kort vinterpause er de danske Superliga-spillere klar til at tage fat på sidste del af dette års sæson 2017-18.

AaB skal først i kamp - det sker lørdag eftermiddag kl. 16, hvor AaB på udebane møder Silkeborg på deres nye stadion med kunstgræs. Derfor var AaBs sidste træning henlagt til kunstgræsbanen på Aalborg Chang.

Hobro venter til mandag aften, hvor der bliver tale om et lokalopgør mod AGF fra Aarhus.

Læs også Assistenttræner tager tre år mere i Hobro IK

TV2 Nords fodboldekspert: - Hobro bør komme blandt de seks bedste

Fodboldekspert for TV2 Nord Hans Peter Rytter har kigget nærmere på optakten til forårssæsonen. Han regner med, at både AaB og Hobro kommer med i kampen om medaljer.

Efter spillerunden den 18. marts gør man regnskabet op, hvor de seks bedste hold går videre til kampen om guld, sølv og bronze. Kommer man som hold ikke mellem de seks øverste i stillingen, ryger man i et nedrykningsspil, hvor mindst et hold rykker direkte ned i første division.

Netop nu er Hobro bedst placeret i Superligaen af de to Nordjyske mandskaber på en 4. plads med 27 point. AaB er lige akkurat placeret som nummer 7 med 1 point mindre - nemlig 26 point.

Så det tegner til at blive en utrolig spændende kamp om de seks øverste pladser. Der er nemlig kun få point mellem nummer fire (Hobro) og OB på 8. pladsen.

Fodboldekspert Hans Peter Rytter tror på, at både AaB og Hobro kommer med, hvor det er sjovt. 

- Jeg vil blive utroligt skuffet, hvis ikke Hobro kommer mellem de seks bedste. På forhånd troede jeg ikke på det, men nu vil jeg blive skuffet, hvis ikke det lykkes, siger Hans Peter Rytter.

Netop tilbagekomsten af den tidligere AaB-spiller Kasper Kusk, der er hentet hjem fra FC København, kan få AaB med i kampen om medaljer, vurderer TV2 Nords fodboldekspert.

  Foto: Jesper Lange/TV2 Nord

Hans Peter Rytter: - Vendsyssel FF kan få et flot forår

I begyndelsen af marts tager 1. divisionsholdene fat på deres spændende forårsslutspil. Her er både Vendsyssel FF og Thisted med i kampen om oprykning til netop Superligaen.

Her tror fodboldeksperten Hans Peter Rytter mest på Vendsyssel FF, selv om holdet har mistet omkring otte spillere fra efteråret. 7-8 nye spillere er dog kommet til, og det har gået godt i træningskampene, så Hans Peter Rytter spår dem et stort forår, som måske ender med oprykning.

Derimod tror fodboldeksperten ikke på Thisted, der her i vinterpausen har sagt farvel til klubbens bedste spiller, angriberen Mikkel Agger, til norsk fodbold.
 

Læs også Vendsyssel FF henter to nye spillere

Fodboldekspert: - Spændende ny trænerduo i Fortuna Hjørring

Endelig glæder Hans Peter Rytter sig til at følge den nye trænerduo i damefodboldklubben Fortuna Hjørring, efter Brian Sørensen er stoppet.

Assistenttræneren Carrie Kveton er blevet forfremmet til cheftræner, og som ny assistenttræner er den tidligere træner i både Thisted, Sønderjyske og Randers Peter Enevoldsen ansat. Her spilles den måske afgørende kamp om guldet den 6. maj på Brøndby Stadion - mellem de to absolut bedste damehold herhjemme: Brøndby og Fortuna Hjørring.

Læs også Succesfuldt trænerpar forlænger med Fortuna Hjørring