UCN på Sofiendalsvej er en af de to steder, hvor de studerende bliver påkrævet at bære mundbind. Foto: Per Frank Paulsen

UCN indfører krav om mundbind på to af deres uddannelsessteder

De studerende på Sofiendalsvej og Hobrovej får sig et anderledes syn, når de skæver rundt i undervisningslokalerne fra på mandag. Det skyldes, at alle skal bære mundbind eller visir, når de træder ind i klasselokalet.

Engang sikrede en skoleuniform, at alle var ens klædt. I dag kan de studerende på University College Nordjylland selv bestemme, hvad de tropper op i, når de skal møde op på campus. Næsten da. Fra på mandag bliver en beklædningsgenstande nemlig obligatorisk. Det er op til den studerende selv, om den obligatoriske beklædningsgenstand skal være et mundbind eller et visir.

Denne gang er det ikke for at sikre, at eleverne er ens klædt. Det er derimod for at undgå unødvendig smittespredning, og af den grund skal alle studerende bærer mundbind eller visir i klasselokalet. 

- Det er ikke en løsning, som vi er begejstret for, men i forhold til de alternativer der var, så var det simpelthen den løsning, som vi fandt bedst, siger rektor for UCN’s rektorat Lene Augusta Jørgensen.

Læs også Mundbind på restauranter og caféer: - Vi må rette os efter myndighederne

Rektoren forklarer, at alternativet ville være mere digital undervisning, og det har man ikke ønsket fra UCN’s side. Tiltaget om at indføre mundbind eller visir i klasselokalerne kommer efter sidste uges skærpede krav. 

Rektoren fastlår endvidere, at det indtil nu har det været muligt at undervise de studerende på hold. Hvis et hold var sammen hele dagen, så måtte man gerne fravige fra afstandskravet på én meter. Men de seneste retningslinjer betyder, at det kun er muligt i  kortere perioder.  

Sådan kommer det til at foregå 

Den traditionelle undervisning kan dermed fortsat afholdes ude på campus, mens gruppearbejde og vejledning til projekter kommer til at foregå online. 

UCN’s lokaler gør, at det ikke er muligt at efterleve afstandskravene i alle sammenhænge, og derfor skal der tænkes alternativt.  

Løbende kontakt med de studerende 

Beslutningen om at indføre mundbind er ikke taget udenom de studerende, forsikrer Lene Augusta Jørgensen. 

- Vi har løbende haft kontakt til de studerende, og så har vi også en studenterkoordinator, som løbende har kontakt ud til dem. Vi følger udviklingen tæt. Hvis det ikke er hensigtsmæssigt for de studerende, så må vi genoverveje om mere af undervisningen skal foregå digitalt, men vi vil gerne undgå det, siger hun. 

Læs også Nu er smitten på Gjøl: - Det er en smittebombe med alle de smittede dyr

Erfaringen fra foråret fortæller ifølge rektoren, at det absolut ikke er fordelagtigt, hvis al undervisning foregår hjemmefra og tilmed er det heller ikke ideelt for nye tilflyttere til byen. 

UCN stiller foreløbigt mundbind til rådighed indtil den 1. december.