Foto: Jung Yeon-je, Scanpix

Udleveringssag: Rigsadvokaten efterlyser flere oplysninger fra Sydkorea

21-årige Chung Yoo-ras udleveringssag er endnu ikke afgjort. Rigsadvokaten har bedt det sydkoreanske justitsministerium sende flere oplysninger i sagen.

Rigsadvokaten har fredag bedt det sydkoreanske justitsministerium om at sende flere oplysninger i udleveringssagen vedrørende den 21-årige sydkoreanske kvinde Chung Yoo-ra, der blev anholdt i Aalborg-forstaden Gug 1. januar og efterfølgende varetægtsfængslet.

Chung Yoo-ra var, da hun blev anholdt, efterlyst internationalt gennem Interpol, fordi hun er mistænkt for at have en rolle i en korruptionssag i sit hjemland Sydkorea. Hendes mor Choi Soon-sil, der er en del af den suspenderede præsidents omgangskreds, er omdrejningspunktet i sagen, der omhandler hvidvask og svindel med det der svarer til flere milliarder kroner. 

Læs også Nordjyllands Politi anholder kvinde i sydkoreansk skandalesag

 

Læs også Mistænkt for indblanding i hvidvasking af 668 mio. US Dollars

De alvorligste anklager handler om, at Choi Soon-sil har lagt pres på store firmaer som Samsung og Hyundai for at få dem til at donere hundredvis af millioner kroner til sin familie og to fonde, som hun står bag. Blandt andet til at finansiere datterens interesse for dyre heste.

6. januar sendte de sydkoreanske myndigheder den officielle anmodning om at få Chung Yoo-ra udleveret og siden da har Rigsadvokaten behandlet sagen. En afgørelse lader dog vente på sig og nu hvor Rigsadvokaten har udbedt sig flere oplysninger fra Sydkoreas Justitsministerium vil der gå endnu nogle uger før sagen er færdigbehandlet.

- Vi har sendt nogle enkelte opfølgende spørgsmål til de sydkoreanske myndigheder, som vi gerne vil have svar på. Inden vi har svarene, kan vi ikke afgøre spørgsmålet om udlevering, udtaler Statsadvokat Mohammad Ahsan fra Rigsadvokaten.

Chung Yoo-ra blev varetægtsfængslet i fire uger 2. januar. Den kendelse udløber 30. januar, men fordi udleveringssagen endnu ikke er afsluttet ønsker anklagemyndigheden under Nordjyllands Politi at få varetægtsfængslingen forlænget.

- Jeg vil på retsmødet anmode retten om, at arrestanten fortsat skal være varetægtsfængslet, indtil Rigsadvokaten har afgjort spørgsmålet om udlevering. Det er helt naturligt at anmode om fortsat varetægtsfængsling i udleveringssager, udtaler specialanklager David Schmidt Hvelplund fra Nordjyllands Politi.

Læs også Heste for millioner: Sådan endte anholdt sydkoreaner i Nordjylland

 

Læs også Sydkorea øger pres for at få udleveret kvinde, der sidder fængslet i Aalborg